"VERUJEM DA ĆEMO DOBITI FER CENU GASA": Vučić o razgovorima sa Rusijom

Novosti online

25. 05. 2022. u 20:00

KADA je reč o predstojećem razgovorima sa Ruskom Federacijom o gasu, možda i sa predsednikom Vladimirom Putinom, kao i koja je cena gasa prihvatljiva za našu privredu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne može da insistira na tome.

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО ДОБИТИ ФЕР ЦЕНУ ГАСА: Вучић о разговорима са Русијом

Foto EPA

- Naša cena gasa posle 31. maja bi bila na tržištu preko 1.000, sa transportom i posrednicima 1.300 dolara po hiljadu kubnih metara, 1.200 ili 1.300 dolara, to su ogromne cene. Verujem da ćemo dobiti fer cenu, uvek smo od naših ruskih partnera imali fer cenu, uvek smo imali sigurnost u snabdevanju. Za nas ono što je bilo delimično problem su količine, verujem da ćemo količine ovoga puta rešiti i ja se uzdam u to, nemam nikakvih sumnji da će rezultat mogućeg razgovora biti dobar - poručuje Vučić

Ističe da je naša situacija svakako teška, kao i da moramo da uložimo mnogo novca kako bismo zakupili i napunili kapacitete u Mađarskoj

- Sada verovatno moramo da kupimo i ovaj skuplji gas i da budemo sigurni za zimu i da uvek imamo dovoljno gasa da povučemo, ali ostaje da napravimo zajedno sa našim mađarskim prijateljima upravo sve to - navodi Vučić.

Naveo je da ga je ministar finansija Siniša Mali obavestio o razgovorima sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, kao i da su oni stvarno spremni i da smo konkretizovali naše razgovore.

- Hoću da ih potvrdim kada se vratim u Beograd i hoću da imam i to kao element u razgovoru sa predsednikom Putinom. Verujem da ćemo razgovarati i o situaciji u Ukrajini, o našim bilateralnim odnosima i mnogim projektima koje imamo zajednički. Mnogo tema imamo koje treba da razmotrimo sa ruskim predsednikom i verujem da ćemo imati korektan i dobar razgovor - zaključio je Vučić u intervjuu za RTS.

BONUS VIDEO - FK-3 IZBLIZA: Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)