MINISTAR MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA: Tunel Straževica 15. juna kreće sa probnim radom

Novosti online

22. 05. 2022. u 13:26

ZADOVOLJAN sam rezultatima i dinamikom radova koje ostvarujemo na projektu obilaznice oko Beograda i u planu nam je da ga u narednom periodu završimo i time priču staru više od trideset godina pošaljemo u istoriju, rekao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda na sektoru 5 kod tunela Straževica.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБИЛАЗНИЦИ ОКО БЕОГРАДА: Тунел Стражевица 15. јуна креће са пробним радом

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Očekujem da ćemo do 15. juna  pustiti ovaj deo obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvorićemo za saobraćaj i sektor 6 čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena i lično predstavlja moju veliku satisfakciju - kazao je ministar. 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađena u Beogradu ali i uticati na ekonoski prosperitet naše zemlje. 

- Trenutno se nalazimo na Sektoru 5, ispred budućeg ulaznog portala u saobraćajni tunel Straževica koji je dugačak 733 metara, a počeo je sa izgradnjom februara 2019 godine - izjavio je Jovica Radić odgovorni izvođač radova za tunele i mostove. On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Strževica kao i ceo sektor 5 biće pušteni u probni rad. 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China Ltd" i azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SCENA KOJA SE PREPRIČAVA: Mališan odgovorio TAČNO na Putinovo pitanje, a on ga je ISPRAVIO - nema granica! (VIDEO)