VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Rok za 2. ratu poreza 16.5. u Upravi za trezor plaćanje bez provizije

Tanjug

09. 05. 2022. u 20:41

DRUGA rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 16. maja, a dina karticom se porez može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Рок за 2. рату пореза 16.5. у Управи за трезор плаћање без провизије

Foto M. Anđela

Iz NBS navode da ovom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor mogu da se plate i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, zatim porez na prihod od pol?oprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje pol?oprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor.

Takođe i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, što znači da se na ovaj način mogu platiti računi za struju, računi Infostana u Beogradu, Informatike u Novom Sadu, Telekoma i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica,navode iz NBS, može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.

BONUS VIDEO - VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)