NAPREDUJE AUTO-PUT RUMA-ŠABAC: Ministar Momirović u Hrtkovcima - Ovo je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem (FOTO)

V. MITRIĆ

01. 05. 2022. u 19:19

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić, direktor Azvirta u Srbiji Murat Turkoglu i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetili su gradilište auto-puta Ruma-Šabac u Hrtkovcima.

НАПРЕДУЈЕ АУТО-ПУТ РУМА-ШАБАЦ: Министар Момировић у Хртковцима - Ово је најважнији инфраструктурни пројекат за Срем (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Ministar Momirović je istakao da je ovo najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju, jer će upravo ovaj auto-put omogućiti bolji ekonomski standard u ovom delu zemlje.

Pre nekoliko meseci su započeti radovi na izgradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica i naš cilj je da oni budu završeni do kraja septembra 2024. godine i to će biti još jedan pokazatelj da naša zemlja ima najkvalitetniju infrastrukturu poput zemalja Zapadne Evrope, rekao je Momirović.

- Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, Srbija je fokusirana na ekonomski rast i razvoj zemlje, kako bi nadoknadili ono što je propušteno u prethodnim decenijama - dodao je Momirović.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno, zahvalio se kompaniji „Azvirt“ i svim radnicima čestitao Međunarodni praznik rada. Most preko Save urađen je 78 odsto i u potpunosti će biti završen do kraja 2022, autoput od Rume do Šapca do septembra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja 2024. godine.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da će Šabac zahvaljujući podršci države na čelu sa predsednikom Vučićem biti odlično mesto za život jer će se izgradnjom ovog auto-puta do Beograda i Novog Sada stizati za 40 minuta.

- Putovanje od Šapca do Loznice nakon izgradnje ove saobraćajnice trajaće najduže pola sata. Ovaj projekat predstavljaće i najbržu drumsku vezu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom. Sve ovo imaće veliki značaj za razvoj privrede našeg kraja jer će privući veliki broj investitora, kako domaćih tako i stranih, koji će otvoriti nova radna mesta i smanjiti nezaposlenost, čime će se poboljšati životni standard svih naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Pajić.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom ,,Azvirt“. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest