"ROBNE REZERVE PUNE" Matić: Srpsko tržište dobro snabdeveno osnovnim namirnicama

Tanjug

16. 03. 2022. u 10:47

MINISTARKA trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da su Robne rezerve pune, da je srpsko tržište dobro snabdeveno osnovnim namirnicama i da će vlada ukoliko bude potrebno produžiti ograničenje cena, koje po važećim uredbama traje do početka maja.

РОБНЕ РЕЗЕРВЕ ПУНЕ Матић: Српско тржиште добро снабдевено основним намирницама

Foto: Printskrin

- Snabdevenost tržišta je odlična i tako će i ostati. Uredba (o ograničenja cena osnovnih namirnica) je na snazi i ukoliko bude potrebe, mi ćemo je produžiti na joše jedan period - rekla je Matićeva Tanjugu.

Podsetila je da je vlada donela Uredbu o ogranicenju visine cena osnovnih životnih namirnica: šećera kristala u pakovanju od jednog kilograma, brašna tipa T- 400 glatkog u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tipa T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivog suncokretovog ulja od jednog litra, kao i svinjskog mesa - but i UXT mleka sa 2,8 procenata mlecne masti u pakovanju od jednog litra, i navela da ona važi do 2. maja.

Matićeva dodaje da uredba o ograničenju cene hleba "sava" od brašna tipa 500 važi do 10. maja.

Istakla je da se svi maloprodajni i veleprodajni objekti pridržavaju ograničenja cena.

- Kada govorimo o Robnim rezervama, one su pune. Vlada je već donela odluku i one su dva puta reagovale, sa pozajmicom brašna odnosno žita, prvo je bilo 20.000 i 30.000 tona, što je išlo ka mlinarima i pekarima. Reagovali smo zbog cene hleba i kako bi snabdevenost tržišta bila dobra - navela je ministarka.

BONUS VIDEO: "NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE": Specijalni žiri "Večernjih novosti" izabrao podvižnike za 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)