ŠETNJA CRVENIM TRGOM POSLE RATA: Turističke agencije u Srbiji otkazale aranžmane za Moskvu i Sankt Peterburg

J. Su.

16. 03. 2022. u 10:23

MNOGE turističke agencije u Srbiji otkazale su prolećna putovanja za Moskvu i Sankt Peterburg, zbog rata u Ukrajini. Deo turista je sam odustao, pa su uskršnji i prvomajski aranžmani obustavljeni. Rezervacije se primaju za jun i jul, ali niko ništa još ne uplaćuje.

ШЕТЊА ЦРВЕНИМ ТРГОМ ПОСЛЕ РАТА: Туристичке агенције у Србији отказале аранжмане за Москву и Санкт Петербург

Foto AP

Kako nam je rekao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, bilo je nekih manjih otkazivanja. Na ovoj destinaciji nema velikih grupa sada. Odustajalo se i od kupljenih avionskih karata.

- Imali smo turu za Moskvu, ali kada je počelo ovo u Ukrajini odmah smo to ukinuli - ispričao nam je Mirko Milanović iz jedne beogradske agencije. - Sada nema razloga da to putovanje nudimo, kada ne može da se ide. Nije realno. Čim smo izbacili ovaj aranžman bilo je dosta zainteresovanih.

U agenciji "R turist" rekli su nam da oni kreću tek od juna i zasada niko nije otkazao. Svakako, još je rano, to su sve predrezervacije koje nisu plaćene.

- Ljudi su čekali na ovo putovanje od 2020. godine - ispričali su nam u ovoj agenciji. - To je krstarenje Volgom, Moskva i Sankt Peterburg.

Polazak za Rusiju otkazale su i druge agencije. Razlozi su aktuelna situacija i mala tražnja.

- Imali smo planirani polazak za početak aprila, ali smo ga otkazali - ispričala je Nevena Margan. - Potpuno je očekivano što je bila mala tražnja zbog trenutne situacije. Za naredni polazak nezgodno je u ovom momentu davati detaljne prognoze, jer se putnici generalno kasnije odlučuju za putovanja. Pratimo situaciju i u skladu sa tim će biti i realizacija ili otkazivanje putovanja.

Kako nezvanično saznajemo, ima i agencija koje imaju planirane polaske za početak aprila i zasad nisu otkazali putovanje. To ne žele ni putnici.

CENE

CENA aranžmana za Moskvu i Sankt Peterburg kreće se od 500 do 800 evra. To su putovanja u trajanju od pet do sedam dana. Za krstarenje Volgom treba izdvojiti i do 1.500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)