NEKO DA ZAPROSI DEVOJKU, DRUGI DA KUPI PATIKE: Kako će mladi da potroše 100 evra pomoći države (FOTO)

Novosti online

04. 01. 2022. u 21:59

DRŽAVNA pomoć mladima u iznosu od 100 evra biće isplaćena početkom sledećeg meseca, a ministar finansija Siniša Mali danas je razrešio mnoge nedoumice odgovarajući na pitanja građana pitem Instagram naloga.

НЕКО ДА ЗАПРОСИ ДЕВОЈКУ, ДРУГИ ДА КУПИ ПАТИКЕ: Како ће млади да потроше 100 евра помоћи државе (ФОТО)

Arhiva

Ministar je istakao da isplata 100 evra pomoći počinje početkom februara, a potom i dao odgovor na pitanje koje zanima mnoge: Da li će isplatu dobiti svi sa navršenom 30 godinom života, ili do navršene 30 godine života?

- Pravo na 100 evra novčane pomoći imaće mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, na dan stupanja na snagu zakona koji reguliše ovo pitanje, a koji će se naredne nedelje naći na sednici Narodne Skupštine.

Podsetimo, prijava traje od 15. do 30. januara putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Ministar je takođe naglasio da je neophodno da svi koji ispunjavaju uslove za primanje novčane pomoći od države u trenutku prijave moraju imati ličnu kartu, pošto je obavezno uneti broj ličnog dokumenta prilikom prijave za 100 evra.

Osim pitanja, mladi su ministru ostavljali i poruke sa idejama šta će da urade sa svojih 100 evra.

Jedan sugrađanin je napisao da će od tog novca da veri svoju devojku, dok je drugi rekao da će novac da iskoristi kako bi uplatio ispite, a ima i onih kojima će novac poslužiti kao rata za more ili da kupe patike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili