KADA JE VREME ZA BEZBEDNOSNI UREĐAJ: Poreska uprava obaveštava obveznike fiskalizacije

S. B.

18. 11. 2021. u 13:32

OBVEZNICI fiskalizacije kojima je dodeljena jedinstvena oznaka poslovnog prostora i poslovne prostorije i koji su u poresko sanduče dobili pozivnu poruku za uvođenje u proces eFiskalizacije, mogu da podnesu prijavu za izdavanje bezbednosnog elementa.

КАДА ЈЕ ВРЕМЕ ЗА БЕЗБЕДНОСНИ УРЕЂАЈ: Пореска управа обавештава обвезнике фискализације

Foto N. Skenderija

I za nju se prijavljuju preko Elektronskog servisa za fiskalizaciju. Bezbednosni element treba da naruče tek kada su spremni za fiskalizaciju i znaju koji fiskalni uređaj će koristiti.

- Nakon generisanja podataka i izrade bezbednosnog elementa u formi pametne kartice, ovlašćeno lice dobija u poresko sanduče obaveštenje o izrađenom bezbednosnom elementu, kao i vremenu preuzimanja - poručuju poreznici. - Bezbednosni elementi u obliku pametne kartice preuzimaju se na šalteru "Vaš poreznik" u nadležnoj filijali Poreske uprave, osim za obveznike CVPO koji bezbednosni element preuzimaju u Centru za velike poreske obveznike. Ukoliko je bezbednosni element u vidu fajla, on se automatski šalje u poresko sanduče, gde će obveznik imati instrukcije za njegovo preuzimanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)