OČEKUJEMO BESPOVRATNIH 241,3 MILIONA EVRA: Vlada Srbije je predložila sedam projekata za balkanski investicioni okvir, koji finansira EU

S. B.

09. 08. 2021. u 20:05

VLADA Srbije predložila je sedam projekata za dodelu bespovratnih sredstava kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan.

ОЧЕКУЈЕМО БЕСПОВРАТНИХ 241,3 МИЛИОНА ЕВРА: Влада Србије је предложила седам пројеката за балкански инвестициони оквир, који финансира ЕУ

Arhiva

Ukupna vrednost predloženih poslova je 785,5 miliona evra, a bespovratno se traži 241,3 miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije. Upravni odbor Investicionog okvira za Zapadni Balkan odluku o podršci donosi u decembru ove godine.

- Sveobuhvatnost predloženih mera i projekata jasno ukazuje da je njihov najvažniji cilj upravo ravnomerniji regionalni razvoj naše zemlje i otvaranje novih radnih mesta širom Srbije - istakla je ministarka Jadranka Joksimović.

- Naš put ka EU nije samo puko ispunjavanje merila i usaglašavanje sa zakonodavstvom EU već pre svega podrazumeva unapređenje uslova života svih naših, što je prioritet u radu ove vlade.

Predloženi projekti iz sektora transporta, obuhvataju železnički i vodni transport u ukupnoj vrednosti od 125,2 miliona evra. U sektoru životne sredine predložena je intervencija na izgradnji i rehabilitaciji kanalizacionih mreža, odnosno glavnih kolektora u Jagodini, Pirotu, Požarevcu, Vršcu, Trsteniku, Smederevu i Pančevu u ukupnom iznosu od 45 miliona evra. Iznos od 36,1 milion evra se traži za realizaciju Transbalkanskog koridora izgradnje delekovodne interkonekcije između Srbije, Crne Gore i BiH, ali i za razvoj distributivne mreže električne energije. Joksimovićeva je posebno ukazala na važnost projekta "Ruralni širokopojasni interne ", u oblasti digitalne infrastrukture, vrednog više od 30 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?