KREDIT POLA MILIJARDE ZBOG KAPITALNIH INVESTICIJA: Evo koje su sve odluke donete na sednici Skupštine grada Zrenjanina (FOTO)

B. GRUJIĆ

31. 07. 2021. u 20:41

ZBOG finansiranja kapitalnih investicija, grad Zrenjanin u novom investicionom ciklusu, uzeće kredit u iznosu 491.434 hiljade dinara.

КРЕДИТ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЗБОГ КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Ево које су све одлуке донете на седници Скупштине града Зрењанина (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

To je potvrđeno na 11. sednici Skupštine grada, koju je obeležio i izbor dva nova rukovodioca u javnim preduzećima, izbor člana Gradskog veća i obrazovanje Gradske izborne komisije.

Novac od kredita biće upotrebljen za infrastrukturne projekte koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije, a za izradu projektne dokumentacije za različite projekte, planirana su kreditna sredstva u iznosu 62.755.000 dinara.

Za izvođenje različitih građevinskih radova, planiran je kredit od skoro 400 miliona dinara (398.679.000) i radi se o više kapitalnih i komunalnih investicija, kao što su druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona - kapitalna sportska investicija, (iznos sredstava za učešće grada je 119.042.000 din), kao i radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulica, trotoara i biciklističkih staza na teritoriji grada (100.000.000 din), bušenje bunara i izgradnja kanalizacije u nekoliko naseljenih mesta, rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom naselju Ruža Šulman, komunalno opremanje  industrijske zone Jugoistok i izbegličkog naselja u Kleku. Za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata, namenjeno je 30 miliona dinara kredita.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac naglasio je da se budžet Zrenjanina puni zadovoljavajućim tempom, te da je, na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija Vlade Srbije, Zrenjaninu omogućeno kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 491 milion dinara.

- To govori da prihodi u našem budžetu, ostvaruju mogućnost za kreditno zaduženje. Skoro tri milijarde dinara su prihodi u prvih 6,5 meseci, što pokazuje da se budžet grada dobro puni, a cilj kreditnog zaduženja je da u narednom periodu doprinese da budžet grada bude još veći, jer više od 100 miliona dinara ulažemo u nove projekte i investicije. Takođe ulažemo i u ozakonjenje objekata i eksproprijaciju, što će omogućiti gradnju novih puteva - istakao je Santovac.

ĆAPIN NOVI GRADSKI VEĆNIK


UMESTO Slaviše Vlačića, koji je podneo ostavku na funkciju, za novog člana Gradskog veća izabran je Dragan Ćapin, koji je u prethodnom mandatu vršio funkciju pomoćnika gradonačelnika.

Odlukom Skupštine, na mesto v.d. direktora Javno komunalnog preduzeća “Pijace i parkinzi” umesto preminulog Gorana Starčevića, izabran je Aleksandar Martinov, master ekonomista, dok je u Javnoj ustanovi Sportski objekti, Bojana Mijatova, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga, zbog promene mesta prebivališta, nasledio v.d. direktor Danijel Šebez diplomirani ekonomista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima