NEOSNOVANE OPTUŽBE: EPS o zahtevu iz Pirota - Centrala radi po zakonu

V.Ć.

01. 07. 2021. u 19:54

POVODOM zahteva pirotskog gradonačelnika Vladana Vasića, upućenom EPS, da se poštuje režim rada HE Pirot, saopštenjem se oglasio Sektor za odnose s javnošću EPS.

НЕОСНОВАНЕ ОПТУЖБЕ: ЕПС о захтеву из Пирота - Централа ради по закону

Foto: Arhiva "Novosti"

HE Pirot je akumulaciona hidrocentrala derovacionog tipa koju je, kao i branu izgradila Elektroprivreda Srbije. Dodatno je izgrađen i kompenzacioni bazen 2, kako bi građani Pirota imali kupalište. Zaključno sa 2018. godinom hidrocentrala je sa gradom Pirotom zaključivala ugovor o održavanju i organizovanju kupanja na kupalištu.

- Od 2019. grad Pirot ne održava kupalište koje je sada u lošem stanju i zbog toga ne radi. Sa ovim je upoznata i gradska uprava -kaže se u podužem saopštenju, a zatim se dodaje da HE Pirot ispunjava sve obaveze po pitanju ekologije i bezbednosti građana.

- Nije tačno da HE Pirot ispušta vodu mimo zakona, što je utvrdila i nadležna inspekcija Minsitarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Inspekcijski nadzor je utvrdio da HE Pirot poseduje vodnu dozvolu, kojom su utvrđeni način, uslovi i obim korišćenja vode iz akumulacije, režim rada brane i akumulacije Zavoj sa pratećim objektima i način ispuštanja vode u Nišavu.

HE Pirot prilagođava svoj rad vodostajima u Nišavi i nije tačno vodostaj sada visok. Posebno nije tačno da je HE Pirot svojim radom izazvala nedavne nemile događaje u Nišavi - kažu u EPS-u.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom