DOK slušamo kako cene nekretnina lete do neba, još ima porodičnih kuća koje se mogu kupiti za malo para i uz dodatna ulaganja prilagoditi meri kupca. Dobar deo takvih nude banke koje su aktivirale hipoteku jer dužnici zajmove nisu vraćali.

Komentari (10)

Kocta

27.06.2021. 22:57

Проклетство лихвара је у питању а све банке су лихвари. Купити од проклетог и навући проклетство на породицу у Србији нико неће. Нека банке уживају у отетом на превару и на силу.

Srbijo Zuta kuco

28.06.2021. 05:56

@Juca - Mislite na izbeglice iz Sirije, Avganistana, Iraka...? Srbija mora da vrati izbegle, proterane i raseljene Srbe u mesta iz kojih su dosli da etnicko ciscenje ne bi uspelo i bilo nagradjeno.

Mira

28.06.2021. 06:48

Ima dosta porodica koje zive privatno i koje bi rado kupile, ali niko ne zna i iskreno sve dobro po nizim cenama ode odmah. Evo na primer ja ne znam nista o tome, a ima more ljudi koji ne znaju. Znamo svi da to rade banke, ali kako doci do info? Neko rece da ke prokleto, pa to banka prodaje i ako je neko proklet onda je ona.

Veka

28.06.2021. 09:20

Ma sta se to desilo hahaha koliko samo je tako stanova prodato ali u dogovoru izmedju par ljudi,ovo nesto nije kako treba...nema pravne drzave

Jovan

30.06.2021. 00:53

Oteto ptokleto, duznici nisu krivi sto je cena svakcarca skocila naglo a niko nije reko da sa tim raste glavnica duga, da se ralika ne isplacuje ali da ce se naplatiti, pa tako klijenti kojima subodobravani krediti u francima 2007. God dobili su protivdinarsku vrednost a za samo nekoliko gofina franak je poskupeo duplo i glavnica se uvecala. Mnogi su otplatili glavnicu kojusu dobili u protivdinarskoj vrednosti, a banke su otimale kuce. Da li je klijent kriv sto je franak poskupeo. Moglimi nalo na tu temu o poskupljenu franka da pisete cija je to krivica, i zasto se od klijenata trazilo da plate nesto sto nisu dobili. Mogli bi malo vise da se posvetote ovoj temi pa bi videli da banke ni po jednom zakonu nisu zakonski oduzele kuce. Jer u zakonu o oblikaciji stoji da su strane ravnopravne, a gde je tu ravnopravnost ako klijent korisnik kredita nije kriv za poskupljenje strane valute, a banka nije sagledala celokupan rizik i objadnila klijentima da se glavnica uvecava poskupljenjem a da razlika nece biti isplacivana, da ce banke naplacivati i poskupljenje strane valute i kamatr, da su to objadnili mnogi bi od takvih ugovora odustali, ali banke su sve o tome mudro precutale da bi ih za male otimali. Pa se detaljno posvetite ovoj temi proucite sve zakone da vidite po kom zakonu je dozvoljeno da klijent bude u neravnopravnom polozaju i da mu se namece neato zasta nije kriv i sto mu nije na vreme objasnjemo, i zasto banke nisu sagledale rizik od poskupljenja strane valute da ce time klijent dospeti da ne bude kreditno sposoban.