ČADEŽ: U UN predstavljamo i privredu Srbije

Novosti online

19. 09. 2023. u 09:45

KOMPANIJE iz Srbije mogu da ponude konkurentne proizvode tržištima zemalja na više kontinenata u sektoru poljoprivrede, mehanizacije, inovativne poljoprivrede, biotehnologije, IT-ja, novih optičkih infrastruktura, inovativnih proizvoda u oblasti zdravstva i usluga, gde smo poslednjih godina pokazali šta možemo da uradimo i za šta postoji interes, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji u sastavu delegacije Republike Srbije učestvuje u poseti Njujorku povodom 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

ЧАДЕЖ: У УН представљамо и привреду Србије

Foto: Printskrin

- Više od 30-40 bilateralnih susreta ćemo tokom zasedanja imati sa zemljama sa kojima imamo jako dobre političke odnose, ali još uvek veoma slabo iskorišćene ekonomske odnose i to je ono na čemu možemo da radimo - rekao je predsednik PKS i dodao da je „na nama da uradimo naš deo posla, pažljivo smo analizirali sve ove zemlje pre nego što smo pošli za Njujork, tačno znamo šta im je potrebno, šta uvoze, od koga uvoze, koliko to plaćaju... mnogo toga možemo da ponudimo za manju cenu i većeg kvaliteta”.

Istakao je da je „ovo prvi put da na ovaj način Vlada Srbije, predsednik Srbije, ministar spoljnih poslova, integrišu privredni segment u ovakve razgovore i veoma je važno što su prepoznali šta privreda može da učini kroz ovakvu priliku i zajednički rad”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAGRADA TRI MILIONA EVRA: Vidite koji brojevi su izvučeni u 76. kolu igre Loto