PKS ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN MLADIH: Prioritet ekonomsko osnaživanje i da ostanu u Srbiji

Novosti onlajn

11. 08. 2023. u 12:48

SEKTOR preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) čestitao je Međunarodni dan mladih, koji se obeležava 12. avgusta, uz poruku da je ekonomsko osnaživanje mladih jedan od prioriteta PKS.

ПКС ЧЕСТИТАЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ: Приоритет економско оснаживање и да остану у Србији

Branislava Simanić, Foto PKS

- Upravo iz tih razloga, u okviru Sektora preduzetništva PKS formirana je Sekcija za omladinsko preduzetništvo čiji je cilj podsticanje što većeg broja mladih da započnu sopstveni posao i otvaraju nova radna mesta. Naš prioritet je da stvorimo što povoljnije uslove poslovanja, kako bismo dodatno postakli mlade da kreiraju sopstveni biznis, osnivaju svoje porodice i ostanu u Srbiji - istakla je u čestitki Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS. 

Zahvaljujući Programu za podsticanje razvoja preduzetništva kroz finasijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade, dat je snažan impuls mladima da prevaziđu nedostatak početnog kapitala, što je najveći izazov za one koji žele da započnu sopstveni posao.

- To konkretno znači da mladi do 35 godina starosti mogu ostvariti do 35 odsto bespovratnih sredstava, odnosno do 40 procenata za devastirana područja. Ovo je izuzetan podsticaj mladima da započnu sopstveni posao - istakla je Simanićeva.

Podseća da je zahvaljujući aktivnostima Vlade Srbije i PKS ostvaren evidentan rast i napredak omladinskog preduzetništva u Srbiji. Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan za sprovođenje Strategije za mlade za period od 2023. do 2030. godine, za čiju su implementaciju planirane ukupno 9,4 milijarde dinara, dok je za primenu aktivnosti iz Akcionog plana za ovu godinu obezbeđeno tri milijarde dinara. U izradi je i novi Zakon o mladima.

Predstavnica PKS pozvale je sve mlade preduzetnike da se priključe radu Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS, kako bi zajednički radili na njihovom osnaživanju. Za sva pitanja, predloge i sugestije mladi mogu da se obrate Komori na mejl preduzetnik@pks.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)