PKS otvorila šaltere za preduzetnike u Titelu i Žablju

Novosti Onlajn

06. 04. 2023. u 17:04

PRIVREDNA komora Srbije (PKS) otvorila je danas dva Šaltera za preduzetnike, u opštinama Titel i Žabalj, kako bi preduzetnici iz ovih opština na brz i efikasan način dobijali savete i uputstva koji se tiču registracije i otvaranja preduzetničkih radnji, kao i informacije o aktuelnim konkursima, kreditima, subvencijama i poslovnim mogućnostima.

ПКС отворила шалтере за предузетнике у Тителу и Жабљу

Foto: Dejan Zrilić, PKS

PKS je do sada otvorila 25 preduzetničkih šaltera širom Srbije kako bi pružila pomoć preduzetnicima u primeni zakonskih i poreskih propisa i procedura, informisala preduzetnike o postojećim kreditnim linijama i programima pomoći, o uvoznim i izvoznim procedurama, carinskim stopama, kvotama, zahtevima EU i drugih tržišta, odgovarajućim obukama i kursevima za start-ap...

Foto: Dejan Zrilić, PKS

- Sektor preduzetništva PKS je pokrenuo projekat Šalter za preduzetnike sa ciljem da preduzetnicima pruži podršku na lokalu, gde je to najpotrebnije, a za preduzetnike najracionalnije, jer predstavlja uštedu vremena i sredstava. Cilj ovog projekta je jačanje tripartitne saradnje između PKS, preduzetnika i organa lokalne samouprave, kako bi se olakšalo i unapredilo poslovanje preduzetnika - izjavila je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

Na teritoriji Titela posluju 93 aktivna privredna društva i 546 aktivnih preduzetnika, naveo je Dragan Božić, predsednik Opštine Titel.

Foto: Dejan Zrilić, PKS

- Šalter za preduzetnike je instrument za podršku razvoju preduzetništva koji pruža nefinansijsku podršku kako onim prezetnicima koji imaju svoje radnje, tako i onim mladim ljudima koji imaju želju da započnu svoj biznis - rekao je Božić.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković najavio je da će u narednom periodu biti otvoreno još preduzetničkih šaltera na tom području istakavši da je smanjenje birokratskih procedura za privrednike i preduzetnike prioritet.

Foto: Dejan Zrilić, PKS

Privredna komora Srbije otvorila je danas Šalter za preduzetnike i u Opštini Žabalj u kojoj posluju 243 aktivna privredna društva i 888 preduzetnika.

Uroš Radanović, predsednik Opštine Žabalj kaže da će se otvaranjem Šaltera za preduzetnike stvoriti mogućnost da se Žabalj dodatno razvija i napreduje.

- Verujem da će naši privrednici prepoznati značaj otvaranja ovog šaltera - rekao je Radovanović i zahvalio Privrednoj komori Srbije i Regionalnoj privrednoj komori Novog Sada na pokretanju inicijative i realizaciji otvaranja Šaltera za preduzetnike.

Foto: Dejan Zrilić, PKS

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, najavio je na otvaranju Šaltera u opštini Žabalj da će AP Vojvodina do kraja godine raspisati konkurs za jedinice lokalne samouprave kako bi im se obezbedila finansijska pomoć za otvaranje preduzetničkih šaltera.

Privredna komora Srbije potpisala je danas sa opštinama Titel i Žabalj i sporazume o saradnji koji će omogućiti u narednom periodu još intenzivniju saradnju i umrežavanje preduzetnika, lokalnih samouprava i PKS.

Foto: Dejan Zrilić, PKS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!