SRBIJA IMA ŠTA DA POKAŽE SVETU: Najveća svetska izložba „Ekspo 2020 Dubai” startuje u petak - nastupa 200 naših privrednika

V.N.

29. 09. 2021. u 14:07

NAJVEĆA izložba na svetu „Ekspo 2020 Dubai “ otvara svoje kapije u petak 1. oktobra za privrednike i posetioce iz više od 190 zemalja.

СРБИЈА ИМА ШТА ДА ПОКАЖЕ СВЕТУ: Највећа светска изложба „Експо 2020 Дубаи” стартује у петак  -  наступа 200 наших привредника

Foto Arhiva

Već prvog meseca, tokom oktobra, na prve dve tematske nedelje „Klima i biodiverzitet“ i

„Svemir“, i pratećim sajmovima Gitex i Gitex Future Stars, nastupa blizu 200 privrednika iz Srbije iz gotovo 100 kompanija, instituta, organizacija i institucija.

- Ekspo Dubai je pravo mesto za susret srpskih privrednika sa partnerima iz celog sveta, među kojima su i globalni investitori – najveće  multinacionalne kompanije, prilika da predstave fantastične inovativne proizvode i rešenja, ugovore nove poslove i prošire poslovanje“, poručio je Marko Čadež - predsednik Privredne komore Srbije.

U Biznis habu Privredne komore Srbije, poslovnom središtu srpske privrede na Svetskoj izložbi, tokom pola godine trajanja ove najznačajnije manifestacije na planeti, održaće se prezentacije, konferencije, sastanci, investicioni forumi, B2B susreti

Kalendar investicionih konferencija u Dubaiju

 1. novembar - Real Estate

13. decembar - hemijska,   automobilska i metalska industrija
31. januar 2022. – zdravlje, velnes, i banjski turizam
15. februar - poljoprivreda i hrana, i IKT
21. mart - obnovljivi izvori energije i voda

Više od 1.000 naših firmi na Ekspu

- Sve je spremno za doček naših privrednika i gostiju iz celog sveta u Biznis habu Privredne komore Srbije, koji će tokom šest meseci trajanja Dubai Ekspo, praktično biti kuća srpske privrede na Svetskoj izložbi - istakao je Čadež.

Predsednik PKS je pozvao preduzeća iz Srbije da budu deo svetskog nastupa naše privrede u Dubaiju i iskoriste mogućnosti koje im se otvaraju učešćem na tematskim nedeljama i pratećim tradicionalnim sajmovima koji se održavaju u vreme Svetske izložbe.

Procenjuje se da će više od 1.000 kompanija iz Srbije učestvovati na Svetskoj izložbi od prvog dana oktobra do kraja marta 2022. Podršku domaćim kompanijama obezbedili su Generalni sekretarijat Vlade Srbije, PKS, Razvojna agencija Srbije. Firme dobijaju besplatan prostor u Biznis habu PKS, besplatan avionski prevoz, besplatne lokalne transfere, povlašćene cene hotelskog smeštaja, učešće na investicionim forumima, B2B susrete .  

Marko Čadež, Foto Arhiva

Iz Srbije najlepši bicikl na svetu

Pitanje klimatskih promena i očuvanje biodiverziteta je jedno od ključnih izazova čovečanstva. Domaće kompanije predstaviće na prvoj od devet tematskih nedelja izložbe, od 3. do 9. oktobra, svoja inovativna rešenja koja mogu da unaprede život na planeti.

U paviljonu Srbije biće izložen elektični bicikl domaće kompanije Ono Bikes, najekskluzivniji i najnapredniji model Ono Archont E60. Taj model je osvojio niz međunarodnih priznanja. Reč je o najlepšem električnom biciklu na svetu, prema oceni čuvenog medijskog giganta BBC. U Dubaiju će biti predstavljena i inovacija kompanije Green Decor koja je poznata po razvoju srpskog proizvoda "all in one" modularnog sistema zelenih krovova.

Električni bicikl "Ono Archont E60”. , Foto Arhiva

Srbija na izložbi "Svemir”

Privrednici iz Srbije razvijaju vrhunsku tehnologiju i sarađuju sa svetskim kompanijama u oblasti svemirske i avio tehnologije. Svoje projekte i dostignuća prikazaće tokom druge tematske nedelje “Svemir” od 17. do 23. oktobra, i pratećim sajmovima Svetske izložbe, Gitex i Gitex Future Stars koji se održavaju u isto vreme u Dubaiju. Srbiju predstavljaju kompanije “KonElek” koja se bavi izradom alata za popravku putničkih aviona i mlaznih motora, ali i delova za satelite, “Vrmeco” sa simulatorom za astronaute, Pink Research & Development Center sa bespilotnom letilicom, “SvetoLet” projektima iz sfere kosmičke industrije, Institut “Mihailo Pupin”, Inovacioni centar Mašinskog fakulteta iz Beograda...

Foto Arhiva

Gitex i Gitex Future Stars

Pored državnog Data centra i Instituta za veštačku inteligenciju, svoja dostignuća ponudiće Institut Biosense, Zesium Mobile kompanija Saga, CodeIT, Devtech, Braineering IT solutions, Quantox, Telegroup,Egzakta advisory, Stockstudio, White lemur, Kredium, Joberty Technologies, Vizlore digital asset management, Deep blue sea studio.

* * * * * * * *

Expo2020.pks.rs

PRIVREDNA komora Srbije pokrenula je sajt expo2020.pks.rs gde se nalaze najznačajnije informacije o Svetskoj izložbi po tematskim nedeljama, sajmovima, i prezentacije domaćih kompanija.

Ekskluzivno objavljujemo prve fotografije pavljiona Srbije u Dubaiju - više fotografija na društvenim mrežama PKS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna