NOVI TALAS KORONE VEĆ KRAJEM LETA? Doktor Ivanuša: Nadam da ga neće biti u Srbiji - ovo treba da nastavimo da radimo

Novosti onlajn

21. 05. 2021. u 15:43

U SRBIJI je epidemiološka situacija sve bolja, broj novozaraženih pao je ispod 500, a sve manje pacijenata je na bolničkom lečenju.

НОВИ ТАЛАС КОРОНЕ ВЕЋ КРАЈЕМ ЛЕТА? Доктор Ивануша: Надам да га неће бити у Србији - ово треба да наставимо да радимо

Foto: Prva TV

Direktor kancelarije SZO za Srbiju dr Marijan Ivanuša kazao je na televiziji da Evropu čeka novi talas korone, i da se nada da on u Srbiju neće ni stići.

- Ne možemo isključiti mogućnost dodatnog talasa korone, koji očekujemo u Evropi negde u drugoj polovini leta, ili malo pre jeseni - rekao je Ivanuša za Pink.

Naglasio je i da se vakcinacija u Srbiji izvodi brzo.

- Ja se nadam da ga neće biti u Srbiji, naravno ako se nastavi vakcinacija. Srbija je na jako dobrom putu, vakcinacija se izvodi brzo i mnogi su zaštićeni. Ali, još uvek ima mnogo osetljivih na ovaj virus, i to je razlog zbog kojeg moramo da nastavimo da poštujemo mere - rekao je on.

Podsetimo, poslednji korona presek je podazao sa su u Srbiji u prethodna 24 sata na korona virus testirana 9.928 građana od kojih je 391 novozaraženo.

Preminulo je 13 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 67 obolelih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024