RAT iz vazduha nad SR Jugoslavijom 1999. godine proizveo je mnoge kontroverze, a jedna od njih je svakako (ne)angažovanje borbenih helikoptera "AH-64 apač" (apache) u sukobu, piše u opširnoj analizi za portal "TangoSix" Zoran Vukosavljević, bivši pripadnik raketnih jedinica PVO Vojske Jugoslavije, učesnik borbenih dejstava tokom NATO agresije i vrsan poznavalac PVO tematike.

Komentari (8)

Dr s

06.05.2021. 17:26

Apaci su dejstvovali na podrucju Göre, kretali su prosle ponoci i öko 2 sata u naletima bi dejstvovali. Sem karaule Stojanovic na srecu nije bilo zrtava. I onda su od jednom prestali da dejstvuju. Ljudi koji su bili ispod Helikoptera culi bi cudno zujanje od kojeg su bili poluparalisani, seme im se satrlo dabogda.

Atila

07.05.2021. 06:04

Grupa od devet diverzanata je unistila 11 helikoptera medju kojima je bilo 9 Apaca na aerodromu u Tirani.Isti diverzanti su pre tog udavili 9 Albanski i Americki vojnika tu.Covek koji je tu ucestovo, vojnik je pre tri meseca umro u SantCatarin Canada u blizini Niagare.Njegova prica je strasna o tom kako se to odvijalo.

Mirko

07.05.2021. 08:41

Ko kaze da nisu dejstvovali? Sta sam ja onda gledao na francuski tv? Napravili su toliku propagandu s tim helikopterima navodno ubice tenkova s ogromnom vatrenom moci............ Jedan dan su pokazali snimak prethodne noci kako gori brdo od dejstva tih helikoptera na pozicije srpske vojske. Onoga sto se dobro secam je da posle nedelju dana novinari su se zapitali gde su Apaci a i A10 jer na vojnim brifinzima se uopste vise nije govorilo? Hteli su da vide njihove snimke iz bliza, a ne samo sa dest hiljade metara visine, kako unistavaju Srpske tenkove itd......

Leštanac

20.05.2021. 13:23

Malo je poznato da je skoro sva nafta i derivati iz Pančevačke rafinerije nafte izmeštena u jedan rukavac Dunava, tz "Zimovnik" kod Ivanova. Nesečam se tačno datuma, ali pouzdano tvrdim da su naši oborili jedan helikoptet koji zamalo da otkrije skrovište nafte u starim šlepovima i brodovima koji su tu bili smešteni. Nato vojnici su iskočili i pucali na sve strane, jer u okolini nije bilo ničega sem njiva. Posle par minita spustio se drugi helikopter i pokupio zlikovce i velikom brzinom pobegao u pravcu Rumunije.