STAV Srpske pravoslavne crkve o Kosovu i Metohiji, mnogo puta je ponovljen i nepromenjen. Poznat je svima i svakome ko želi da zna za njega. "Polje kao nijedno, nad njim nebo, pod njim nebo", jednostavno je napisao Vasko Popa. I kao što je svima koji to žele da vide poznato, a ja spadam među takve, naša država, tačnije, državni vrh maksimalno pomaže srpskom narodu i Crkvi na Kosovu, boreći se, pre svega, da sačuva mir na tom prostoru.

Komentari (3)

Izvodljiv savet

02.05.2021. 07:46

Dobro je poznato je šta narod i crkva želi i šta Kosovo znači za Srpski narod,ali SPC jos uvek taktizira i nema svoj konkretan,izvodljivi predlog načina rešenja problema i povratka okupiranog Kosova .

miros

02.05.2021. 08:36

Crkva je danas na prekretnici više no ikad a puno toga zavisi od prvog među jednakima. Crkva već 30 godina (bar) zahteva reformu u kojoj ponašanje sveštenika treba vratiti unazad ka zavetima sa početka hrišćanstva t.j. udaljiti ih od sticanja bogatstva i luksuza i načiniti da sami budu oličenje onog čiju veru propovedaju. Crkvi nije mesto u politici ali i te kako jeste da govori o sve prisutnim nepravdama, otimanju sloboda i..... Definicija politike kao "veštine mogućeg" nije primerena crkvi jer uz Boga sve je moguće pa ni Patrjarhu da njim opravdava postupke crkve koji su u najmanju ruku nejasni. Uostalom očigledno da je svima jasno koliko je crkva izgubila od devedesetih do danas a još jasnije da se trend nastavlja i ubrzava....

Vaša Visosti

03.05.2021. 14:44

Velečasni poglavare,patrijarhu SPC Porfirije ,pomozite i konkretno predložite Vasim dragocenim savetom i mudrošću ,svom Srpskom narodu i državi, kako se može i na koji izvodljiv način povratiti Okupirano Kosovo.