ZBOGOM, BRATE, OTIŠAO SI NA LAZAREVU SUBOTU! Ruski vođa Noćnih vukova se oprostio od Saše - "Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju!"

Novosti onlajn

24. 04. 2021. u 14:50

VOĐA „Noćnih vukova“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg potresnom objavom na Fejsbuku oprostio se od svog prijatelja i kolege Saše Savića Švabe, vođe moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji koji je sinoć iznenada preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

ЗБОГОМ, БРАТЕ, ОТИШАО СИ НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ! Руски вођа Ноћних вукова се опростио од Саше - Цео твој живот је битка за родну Србију!

Foto: Fcebook

- Zbogom, brate. Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema Noćnim vukovima, Ruskom svetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem - rekao je Hirug u svojoj objavi.

On je podsetio i na susret Savića i ministra odbrane RF Sergeja Šojgua tokom njegove posete Beogradu, kada je ruski ministar slučajno na Savićevim grudima video medalju „Za povratak Krima“, i menjajući protokol, mu prišao.

- Odakle Vam ta medalja?

- Bio sam na Krimu – odgovorio je Saša Savić.

- Hvala Vam.

- Nema na čemu. U tom momentu sam osećao potrebu da pomognem bratskom narodu - rekao je tada Saša, na čije reči podseća Hirurg.

- To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput Tebe, ne bi vredelo živeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom - oprostio se Hirurg.

Podsetimo, Saša je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

Rođen je u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021)  nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugig reda“  koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)