SRBIJA treba da prevaspitava sebe da čuva reke, planine, da smanji proizvodnju i upotrebu čvrstog goriva i gas dovede do svakog mesta, ali treba pritom da se vodi računa o vitalnim interesima države, poručio je večeras predsednik Aleksandar Včić i istakao da "Zelena agenda" treba da bude agenda razuma, a ne ideologija fatalizma.

Ja sam

18.04.2021. 02:41

Свака част и хвала председнику за све што је урадио и ради за земљу, жив нам био 100 година. Али истини на вољу, Кинези не брину о животној средини ни у својој Кини, а да ће да брину у Србији. Није реално да ми то очекујемо од њих.

Nina

18.04.2021. 13:44

Srbija treba da prevaspitava sebe da čuva reke, planine, da smanji proizvodnju i upotrebu čvrstog goriva i gas dovede do svakog mesta, ali treba pritom da se vodi računa i vitalnim interesima države.

Milica

18.04.2021. 19:45

Dobro je što će država u narednom periodu uložiti u ekologiju, kao važnoj sferi za zdravu, bolju i lepšu budućnost naše zemlje i naših građana. Pored države i mi sami moramo da vodimo računa o životnoj sredini.

Bojan

18.04.2021. 20:40

sustina zelene agende sastoji se u podizanju ekoloske svesti ,primeni odredjenih mera,povecanju energetske efikasnosti a ne u zatvaranju fabrika cime bi se bez egzistencije osavilo na stotinu radnika

Marijac

18.04.2021. 22:02

Svi se zalimo na zagadjenost. A jedemo nesto otvorimo prozor od auta i bacimo. Smece umesto u kontejner bacamo u potoke i sume. Mi svi treba da se prevaspitamo. Jedino tako mozemo ocuvati nasu zemlju i nasu prirodu.

Olja

19.04.2021. 00:35

Da se razumemo, od vazduha ne moze da se zivi, dzabe nam zdrav i cist vazduh ako nece biti fabrika u kojima cemo da zaradimo novac koji nam je potreban za potrepstine. Da se razumemo, svaka fabrika mora da postuje zakon o zastiti zivotne sredine i s obzirom da smo u 21. Veku postoji mnogo nacina da fabrika smanji zagadjenje koje izaziva. S druge strane, mislim da je vaznije da gradjani pocnu da se odgovorno ponasaju prema svojoj okolini!

Boki

19.04.2021. 00:37

Vladajuci rezim se maksimalno zalaze za razvoj projekata koji doprinose ocuvanju zivotne sredine i ekologiji! Gradjani moraju da imaju probudjenu svest o znacaju ocuvanja prirode i da postupaju odgovorno!

Marko

19.04.2021. 00:40

Prvo treba krenuti od budjenja svesti o znacaju zastite zivotne sredine obicnog gradjanina! Mnogi svojim postupcima zagadjuju prirodu, svoje okruzenje i vazduh. Drzava nikad vise nije pridavala znacaj razvijanju projekata koji ce znacajno da doprinesu ocuvanju ekologije!