JEDINA SRBIJA KOJA ODGOVARA MNOGIMA JE BEDNA I OPUSTOŠENA: Predsednik komentarisao trenutne prilike u regionu - "Za nas je najbolji mir!"

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 21:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Fokus" na televiziji B92.

ЈЕДИНА СРБИЈА КОЈА ОДГОВАРА МНОГИМА ЈЕ БЕДНА И ОПУСТОШЕНА: Председник коментарисао тренутне прилике у региону - За нас је најбољи мир!

Foto: Printscreen

Između ostalih tema, predsednik je govorio i o modernizaciji i jačanju naše vosjke.

Govoreći o vojsci predsednik je naveo da se niko iz "takozvane beogradske čaršije" nije žalio kada smo imali duplo slabiju vojsku od Hrvatske. Kako navodi- "kada se sa tim suočite znate da će svaki pokušaj da pomognete svom narodu biti napadan sa svih strana".

Upitao je šta Srbi mogu da budu u Crnoj Gori, i dodao da i sada "kad izgovore jednu rečenicu" ne mogu da budu ništa, misleći na crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića.

Navodi da je pristisak da Srbija bude slabija, a da svi drugi budu ujedinjeni protiv Srbije i tada, ističe, nastaje problem.

- Šta je naš odgovor na to? Da li je problem što je pomogla Maticu srpsku u Crnoj Gori, što pomaže srpska udruženja književnika? Jedina Srbija koja odgovara mnogima je bedna Srbija, opustošena Srbija. Možete da učinite šta god hoćete - naglašava predsednik.

Foto: Printscreen

Navodi da on nije neko ko se nije menjao, i smatra da se samo magarci ne menjaju, zato je, navodi, obazriv oko svake reči.

- Znam da je Srbiji najpotrebniji mir i napredak. Srbija ide brže od svih ostalih - pojašnjava.

Britanski diplomata rekao Timoti Les je da su Balkanu potrebne nacionalne države govoreći o "non pejperu", Vučić navodi da ne može da se usaglasi sa ujedinjenjem Kosova i Albanije, al dodaje da se nameće drugo pitanje:

- Znate li ko je skočio najviše? Nisu nacionalisti, nego oni iz građanskog društva, ali ne zbog ujedinjenja (tzv.) Kosova i Albanije. Zabolelo ih je što je neko pomenuo Republiku Srpsku.

- Kad komadate Srbiju sa Zapada, onda je to u redu, onda to nije 'granice nepromenjive', a kada neko pominje nešto drugo e to 'no no' da ne biste dobili vi Srbi po nosu ponovo. Vi mislite da smo mi kreteni koje možete da lupate motkom u glavu - navodi predsednik objašnjavajući da je za nas najbolji mir i stabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju