"LJUDE KOJE PRAVE ŽURKE ODVESTI U BOLNICE DA RADE": Apel Doktora Lađevića - Nephodan je prekid kontakata, kapaciteti na izmaku

Novosti online

09. 03. 2021. u 09:50

PROFESOR dr Nebojšu Lađevića je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve rekao da je potreban prekid svih kontakata.

ЉУДЕ КОЈЕ ПРАВЕ ЖУРКЕ ОДВЕСТИ У БОЛНИЦЕ ДА РАДЕ: Апел Доктора Лађевића - Непходан је прекид контаката, капацитети на измаку

Foto: Printscreen

Upitan da li to znači da se i on zalaže za potpuno zatvaranje, poput dr Predraga Kona i dr Branislava Tiodorovića, on je rekao da je saglasan s njihovim stavovima da je neki prekid kontakata neophodan.

Prema njegovim rečima, i danas će u Srbiji biti prijavljen veliki broj novozaraženih, a kapaciteti bolnica, kao i lekara, su na izmaku.

- Podsetiću vas da isti ljudi već godinu dana rade neprekidno. I oni su na izmaku snaga - rekao je on.

Ako se ovako nastavi, ističe dr Lađević, moraće i nekovid bolnice da se vrate u kovid-sistem.

Na pitanje zašto je to tako, dr Lađević kaže da bi najbolje bilo da u kovid-bolnice "odvedemo ove što prave žurke, da vide kako je to. A pošto nisu medicinski obučeni, mogli bi da rade kao fizički radnici i da prevoze te bolesnike", rekao je on.

- Ovo je apsolutno trenutak da presečemo taj tok. Najbolje bi bilo da napravimo pauzu u zaražavanju, a u tom periodu da maksimalno pojačamo vakcinaciju - istakao je dr Lađević i objasnio da bi najbolje bilo u tom scenariju puštati samo one koji idu na vakcinaciju.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)