,,NI PUHA NI PERA!" Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji izdao udžbenik ruskog jezika

Promo

06. 02. 2021. u 13:28

CENTAR Ruskog geografskog društva u Srbiji izdao je udžbenik ruskog jezika pod nazivom „Ni puha ni pera!“, namenjen brzom savladavanju početnog nivoa ovog jezika.

,,НИ ПУХА НИ ПЕРА! Центар Руског географског друштва у Србији издао уџбеник руског језика

Foto: Promo

Izdavanje udžbenika podržala je kompanija NIS, a u njegovoj izradi učestvovali su vrsni stručnjaci, profesori Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, kao i novosadskih gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“. Lekturu je uradio Institut Puškin u Moskvi.

„Udžbenik „Ni puha ni pera!“ mogu da koriste odrasli i studenti, za samostalno ili učenje u grupi, za kurseve u kompanijama, kao i nadogradnju znanja kod početnika, sa ciljem što bržeg ovladavanja konverzacijom. Pristup je savremen, po ugledu na aktuelne udžbenike stranih jezika, sa modernom i inovativnom metodom učenja. „Ni puha ni pera!“ je koncipiran tako da sadrži 10 lekcija i 30 dijaloga, preko 300 raznovrsnih vežbi, gramatički prilog, rusko-srpski rečnik, ali i audio materijale uz vežbe i testove za proveru znanja, kao i primer međunarodno priznatog TRKI testa za nivo A1,“ rekla je za „Novosti“ doc. dr Jelena Ginić sa Filološkog fakulteta u Beogradu, jedan od autora udžbenika.

Najbolje od svega je, ipak, što je ovaj udžbenik potpuno besplatan i on, kao i audio materijali za bolje savladavanje lekcija, su dostupni za preuzimanje na sajtu kompanije NIS https://www.nis.eu/ruski-jezik-udzbenik/.

Izraz „Ni puha ni pera!“ na srpski jezik može da se prevede kao „Neka je sa srećom!”, što i predstavlja poruku autora udžbenika – da žele sreću njegovim korisnicima u učenju ruskog jezika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA PROMENA NA FRONTU: Ukrajinski tenkista otkrio o čemu se radi