KRILA KORONU? Komisija "Narodnog fronta" utvrđuje da li je dr Snežana Rakić zaražena došla na posao, doktorka tvrdi da nikoga nije ugrozila

B. R.

04. 02. 2021. u 08:00

PROFESORKA dr Snežana Rakić u sredu je provela prvi dan na novom radnom mestu - lekar na odeljenju ultrazvuka, gde je raspoređena posle smene sa mesta načelnika porodilišta GAK "Narodni Front", privremenog udaljavanja sa posla na sedam dana i pokretanja disciplinskog postupka "zato što je dok je imala koronu dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba".

КРИЛА КОРОНУ? Комисија Народног фронта утврђује да ли је др Снежана Ракић заражена дошла на посао, докторка тврди да никога није угрозила

Dr Snežana Rakić / Foto A. Stanković

U Upravi bolnice kažu da se o ovom slučaju do daljeg neće oglašavati. Da se protiv nje vodi disciplinski postupak potvrdio je u sredu Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, a Rakićeva je, za "Novosti", rekla da nije bila bolesna od kovida, i da nijedan od dva PCR testa izdata u "Narodnom frontu" nisu bila validna. Ona tvrdi da je pozadina njene smene nešto drugo.

- U zdravstvu nema politike, ni opozicije, za sve važe isti uslovi i kriterijumi - rekao je Đerlek povodom događanja u "Narodnom frontu". - Osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima i da ih lečimo. Prof. Rakić je sa pozitivnim rezultatom došla na posao i sada je to stvar uprave te zdravstvene ustanove. Pokrenut je disciplinski postupak i odlučiće šta s tim u vezi dalje.

Prof. Rakić kaže da se iz regiona u Srbiju vratila 11. januara, i da je, iz kućnog karantina, sutradan otišla u "Narodni front" da uradi PCR test:

- Jesam, možda, napravila propust što sam otišla na testiranje u bolnicu u kojoj radim, možda i pod utiskom što mi je takva mogućnost sugerisana i na granici - priča prof. Snežana Rakić. - Direktor bolnice je obavestio sanitarnog inspektora da sam prekršila karantin i pokrenuo disciplinski postupak. Izdata su mi dva rezultata PCR testa. Na jednom je bio pogrešan matični broj, a na drugom godina rođenja, ali sam i sa takvim rezultatom otišla 15 dana u izolaciju. Kada sam nakon toga došla u bolnicu, sačekala me je odluka direktora da me na sedam dana udaljava sa posla i da me smenjuje. Rekao mi je da je na njega vršen pritisak da tako postupi jer sam podržala pokret "1 od pet miliona".

Ona dodaje i da je protiv direktora bolnice dr Željka Mikovića podnela prijavu.

TESTIRANE KOLEGE I KONTAKTI

SNEŽANA Rakić kaže da su u "Narodnom Frontu", u međuvremenu, testirani svi koji su sa njom bili u kontaktu kada je dolazila da se testira. Niko od njih, navodi, nije bio ni pozitivan, ni bolestan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)