REDITELj Srđan Dragojević sramno je prokomentarisao slučaj glumice Milene Radulović koja je posle više godina odlučila da otkrije detalje seksualnog zlostavljanja od stane scenariste Mirosla Mike Aleksića, a nakon čega joj se sa sličnim iskustvima pridružilo još više devojaka.

srbofobija

17.01.2021. 16:29

Fino si TO rekao ali nisi TAČAN... TO je "srpsko društvance" koje je Srbija DANAS nasledila od "tito-tića" o kojim Ti NISI SMEO DA ZUCNEŠ, ni sličucu da snimiš a kako se izjašnjavaš sam, znao si!?! Kao što si ZNAO za KRAĐU, UBIJANJE, SILOVANJE DECE... Kako u bolnucama, školama, učionicama, ulicama, popravnim domovima ili zatvorskim ustanovama... Mažda se "sećaš" i... u Kragujevcu je buktala bolnička afeta "vađenja kičmene srži" BEBAMA 70 i neke godine...danas TINJA afera KRAĐE i PRODADE, opet DECE... TI ĆUTIŠ, ĆUTAO SI...!?! Jel' Ti ono jesi "drugorazredna srbija" - OSEĆA SE...

Gorki

17.01.2021. 16:38

Овај човек се увек понашао као да рођен негде преко Атлантика. Србија му је увек била зона сумрака. Ја бих му препоручио да потражи неко боље место за живот ако му се Србија не свиђа.

buki

17.01.2021. 18:35

@Gorki - Niste u pravu. Ovaj čovek voli Srbiju i ne želi da beži, već da je učini boljim mestom za život. Isuviše je nestrpljiv i radikalan, pa se kao takav ne uklapa ni u jednu vlast od 2.000-e i samim tim je onemogućen da svojim radom doprinese poboljšanju Srbije. Neće da se proda, možda je tako vaspitan da ne ume i kada bi hteo, pa je osuđen da ne radi ono što najbolje zna, a to je da snima (režira) filmove. Naravno da je mogao, kao što Vi kažete da ode, ali on to nema ni u podsvesti, jer je za njega to izdaja i predaja, koja se kosi sa svim njegovim, čvrsto utemeljenim moralnim načelima.

Marija

19.01.2021. 00:35

@Gorki - Nije tačno, skoro svaki njegov Twitter komentar je na mestu! Čovek je izuzetno suptilan, i u ni jednom njegovom komentaru ne vidim antipatriotizam.

Bane kan

17.01.2021. 16:49

Covek je lepo rekao da ta matrica postoji u celom srpskom drustvu i da je treba ukinuti. Nije on optuzio srpsko drustvo, vec ukazao da to nije samo pojedinacan slucaj vec da ga ima i u drugim delovima drustva i da sve siledjije treba raskrinkati.

Sandra

17.01.2021. 18:02

Sve te devojke treba podržati. Kao što se desilo i u Americi da su žene godinama ćutale i trpele seksualne ucene producenata, režisera, jer su oni znali da im je stalo do karijere i to su koristili ucenjujući ih. Ovim otkrivanjem siledžija okončava se jedan dugi period u tzv. "civilizaciji" u kojoj su muškarci nadređeni šefovi i direktori a žene sluškinje koje moraju da trpe. Da li društvo toleriše nasilje? Pa naravno. Pogledajte u poslednjih par godina koliko je muževa ili bivših muževa ubilo svoje žene, pa čak i celu tazbinu. Žašto? Zato što muškarce vaspitavaju od malena da su gazde i gospodari života i smrti. Nikakav krivični zakon tu ne pomaže. Potrebno je drugačije vaspitanje, učiti svu decu toleranciji i praštanju.

Noname

17.01.2021. 19:19

Hm. Nit se slazem nit se ne slazem. Sa jedne strane, moze se reci da covek pljuje po Srbiji. Sa druge strane, mozda je to "pljuvanje" zasluzeno i u pravu je. U svakom slucaju, kazu, poslednja recenica predstavlja poentu. A ta recenica je: HRABROST OVIH DEVOJAKA TREBA DA BUDE INSPIRACIJA SVIH NAS. I sad se mislim: da li je moguce da smo postali toliko plitki i negativno da najvise obracamo paznju samo na nesto sto je negativno. Da se ne lazemo, neka je on najgori na planeti, neka i mrzi Srbiju (ili ne), neka je i prodana dusa; ma nek je sta god... To je potpuno nebitno. HRABROST OVIH DEVOJAKA TREBA DA BUDE INSPIRACIJA SVIMA NAMA! Da vise obratimo paznju, da bolje cuvamo svoju i tudju decu, da stojimo jedni za druge cvrsto, da damo podrsku i pomoc svima onima kojima to treba, da stanemo na put nasilju bilo kakve vrste... Hrabrost ovih devojaka treba da bude inspiracija svima nama. Ja cu se toga drzati. Drugo je nebitno sve.

Rašo

17.01.2021. 19:58

А реците нам господине редитељу, каква је веза између холивудских силоватеља и америчког друштва? Хоћете ли и смете и американцима казати да су одговорни за стотине па и хиљаде сливања у Холивуду и да су они као друштво криви за то?При томе немојте да заборавите да је овај злочин распрострањен у Холивуду до епских размера а код нас је ово први глас о таквим чињењима! Чекамо одговор и веома нас занима то откровење!

Sremac

17.01.2021. 22:47

Kakvim ti pravom osuđuješ društvo pa sa tim i mene. Ko ti daje pravo za takve izjave srđane. Ti koji si javna-lažna ličnost , stalno si u orbiti javnosti , šta si ti uradio . Koju si ti stvar uradio u prosvećenju društva koje stalno nspadaš. A sada umesto da osudiš tvog druga iz branše za sramotno silovanje dece ti kriviš društvo srđane. Za ovo od tebe srđane mnogo je bre. PRETERAO SI!

Noname

18.01.2021. 12:28

Moram da dodam jos nesto: jako mi je zanimljivo ovo pljuvanje po Srdjanu Dragojevicu, a ne zna se da li se vise vole "Andjeli", "Rode" ili "Sela"... I sad, visoki moralisti, hocete li reci (ili slagati) kako vam je sva ta njegova filmografija bljak? Ja licno uopste ne razmisljam o pomenutom reziseru ni na koji drugi nacin osim kao o reditelju po mene sjajnih filmova. A sta on misli ili ne misli i kako se "nosi", to je strogo njegova stvar. Zanimljivo je kako trazimo da se cuje nase misljenje, ali ne da ne saslusavamo tudje, vec cak pokusavamo da ga ispljujemo samo zato sto nam se to neko misljenje ne svidja. Zivim u Srbiji, ne bih iz nje otisla nikad i umrla bih za Srbiju, ali ne mogu da ne priznam da me boli do srzi to sto smo postali toliko cinicni nerazumni plitki i povrsni... :-(