VLASINA PRETI VLASOTINCU: Najkritičnije između dva mosta u centru mesta (FOTO)

I. Mitić

11. 01. 2021. u 11:54

GRAĐANI i članovi štabova za vanredne situacije, sa policijskim i vatrogasnim ekipama, dežurali su tokom prošle noći na mnogim lokacijama u Vlasotincu, jer su obilne padavine koje traju nekoliko dana, dovele do plavljenja dvorišta i pojedinih kuća u nižim delovima ove opštine.

ВЛАСИНА ПРЕТИ ВЛАСОТИНЦУ: Најкритичније између два моста у центру места (ФОТО)

Foto: I.M.

U vlasotinačkom Štabu za vanredne situacije kažu da je trenutno najkritičnije između dva mosta u centru mesta, u delu Ulice Nikole Tesle kao i u Ulici Marka Crnog, u romskom naselju, gde se pune džakovi sa peskom i postavljaju na rizična mesta.

Vlasina se nije izlila iz korita, ali preti ovom mestu tako što se izliva preko šahti. Ona potiskuje atmosfersku vodu odnosno ne može da je primi. Za osam sati, od ponoći do jutros, vodostaj Vlasine je skočio sa 129 na 309 centimetara, a nakon toga je došlo do blagog pada na 296 centimetara.

U Vlasotincu je jutros prekinuto vodosnabdevanje jer fabrika vode, zbog mutnoće, ne može da je preradi. Očekuje se da prekid traje tokom celog dana. Dok se ne uspostavi redovna proizvodnja pijaće vode i potvrde nadležnih da je ispravna za piće, građani će se snabdevati uz pomoć cisterni.


Sva planinska sela kao i deo Vlasotinca, pored nekadašnje fabrike „Besko“, ostali su bez struje, a isključeni su i stubovi javne rasveta koji su pod vodom. Struja je isključena i u vlasotinačkom romskom naselju.

Zbog velikog broja pokidanih provodnika na terenu, vlasotinački ogranak „Elektrodistribucije“ apeluje na građane da sami ne preduzimaju nikakve radnje već da obezbede odnosno da obeleže mesto i da o tome obaveste nadležne na telefon 875-346.

Na dva mesta, kod Stajkovca i Konopnice, jutros je teško prohodan bio put Leskovac – Vlasotince, pa je policija regulisala kretanje vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!