NE PRETI NAM SAMO KORONA: Dr Baščarević upozorava starije sugrađane - ne izlazite bez preke potrebe

Tanjug

10. 01. 2021. u 09:29

DIREKTOR ortopedskog Instituta "Banjica" Zoran Baščarević izjavio je danas da je u toj ustanovi, koja je u kovid sistemu, 82 zaposlenih dobilo vakcinu protiv korona virusa, a da su se za vakcinu prijavila 124 zaposlena.

НЕ ПРЕТИ НАМ САМО КОРОНА: Др Башчаревић упозорава старије суграђане - не излазите без преке потребе

Foto: Printscreen

Baščarević je rekao da "Banjica" ima 1.000 zaposlenih i da veruje da će u narednih desetak dana biti završena imunizacija onih koji to žele.

On je naveo da su u ovom trenutku na "Banjici" hospitalizovana 94 pacijenta, da je intenzivna služba koja se napunila za jedan dan sada poluprazna.

- Oseća se da pritisak na zdravstveni sistem popušta - istakao je Baščarević.

On je dodao da je pao prvi sneg, a da "Banjica" ne radi traume i da se to mnogo oseća u sistemu.

- Nadam se da ćemo moći da se vratimo što pre. Čvrsto verujem da će ''Banjica'' 1. februara početi da radi i ortopediju i traumatologiju i sve. Ali, nedostaju nam ljudi - dodao je Baščarević.

Zoran Baščarević/Foto: Printscreen

On je istakao da zbog snega i poledice, pre svega stariji ljudi, ne treba da izlaze bez preke potrebe.

- Sada ne vreba samo led i poledica, nego imate i epidemiju - naglasio je Baščarević.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)