VEĆA ULAGANJA U ZNANJE: Počela javna rasprava o stategiji nauke pod nazivom “Moć znanja”

Lj.B.

24. 12. 2020. u 15:51

JAVNA rasprava o Predlogu strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period od 2021. do 2025. godine pod nazivom „Moć znanja“ započela juče, a stategija predstavlja regulatorni instrument za unapređenje kvaliteta života građana pomoću nauke i tehnološkog razvoja.

ВЕЋА УЛАГАЊА У ЗНАЊЕ: Почела јавна расправа о статегији науке под називом “Моћ знања”

Foto: P. Milošević

- Moć znanja znači da  koliko znanja imamo, toliko ćemo kao država da se pozicioniramo, da budemo ugledniji, prosperitetni i bogatiji – rekla je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke I tehnološkog razvoja Marijana Dukić Mijatović.

- Strategija predviđa i veće ulaganje u pojedince, naročito u mlade naučnike, ne samo iz naučnog i ekonomskog, nego i demografskog  razloga.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poziva sve zainteresovane  predstavnike državnih organa, Srpske akademije nauka i umetnosti, Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj, Zajednicu instituta Srbije, Konferenciju univerziteta Srbije, institute i fakultete, predstavnike stručne javnosti i druge zainteresovane učesnike da do 12. januara 2021.godine dostavljaju primedbe, predloge i sugestije na tekst Predloga Strategije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)