U POTRAZI UČESTVOVALE SLUŽBE ŠEST OPŠTINA: Predsednik opštine Despotovac otkrio detalje spasavanja dvoje planinara

Z.G.

20. 12. 2020. u 22:25

NA intervenciji spasavanja Milice Mirjanić (20) i Stefana Rusova (27) iz Beograda učestvovalo je 80 pripadnika Ministartsva unutrašnjih poslova iz Jagodine, Bora, Kragujevca, Zaječara, po 4 iz UKP i UGP i Helikopterska jedinica, pripadnika VSJ Jagodina, Kragujevac, Požarevac, Bor i Zaječar.

У ПОТРАЗИ УЧЕСТВОВАЛЕ СЛУЖБЕ ШЕСТ ОПШТИНА: Председник општине Деспотовац открио детаље спасавања двоје планинара

Foto: Privatna arhiva

U potragu su bili uključeni meštani, lovci i šumari, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja. Sve vreme potrage za nestalim licima bio je prisutan i komandant Štaba za vanredne situacije iz Despotovca predsednik opštine Nikola Nikolić.

- Nakon više od 15 sati od prijave nestanka i intenzivne potrage za Milicom i Stefanom, oko 17:30 časova PS Despotovac je dobila dojavu od lovca, koji je angažovan od strane MUP-a, da su nestala lica pronađena na potesu Brezovica, u rejonu opštine Boljevac.

Potraga se sprovodila uprkos nepristupačnom terenu i otežavajućim okolnostima zbog magle i vremenskih uslova, na pretrazi šireg područja „Lisina“ i toka reke Resave sve do vrha Beljanice i u potesu prema Boljevcu i Boru. U potragu za licima uključena je bila i Helikopterska jedinica MUP, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, službeni psi, termovizijska oprema, uređaji za noćno osmatranje, jer je potraga nastavljena i u večernjim časovima i uslovima smanjene vidljivosti, i ostala oprema za pretragu terena – navodi Nikolić.

Pošto je reč o teritoriji koja se obuhvata šest opština, potraga je zahtevala uključivanje svih raspoloživih snaga i ljudskih i tehničkih resursa MUP-a sa tih teritorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!