VAŽNO: Ova oznaka se nalazi na ruskim vakcinama koje su stigle u Srbiju (FOTO)

Novosti online

03. 12. 2020. u 21:31

PRVIH 20 doza ruske vakcine Sputnjik V stigle su u Srbiju na analizu koja će biti urađena u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS).

ВАЖНО: Ова ознака се налази на руским вакцинама које су стигле у Србију (ФОТО)

Foto: Novosti

Novosti su objavile fotografije na kojima je prikazano kako su vakcine dopremljene i sve fotografije možete pogledati klikom OVDE!

Vakcine koje su stigle u Srbiju imaju oznaku da moraju da se drže na -20 stepeni celzijusa, a to možete videti na priloženim fotografijama.

Podsetimo, u ALIMS-u su rekli da će svi postupci oko kontrole i registracije potencijalne vakcine za kovid biti sprovedeni u najkraćem roku, jer su sve pripreme za to već završene.

Otvorena je i mogućnost zajedničke rusko-srpske proizvodnje "sputnjika", o čemu je premijerka Brnabić razgovarala sa ruskim ministrom industrije i trgovine. Obe vakcine koje bismo mogli da dobijemo, kako je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, za vakcinaciju zdravstvenih radnika možda i pre Nove godine, već počinju masovno da se primenjuju - "Fajzer/Biontekova" u Velikoj Britaniji od početka sledeće nedelje, kada bi trebalo da počne i zaštita istočnim konkurentskim cepivom u Rusiji, čiji je predsednik Vladimir Putin juče najavio masovnu vakcinaciju. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)