UGOSTITELjSKI objekti, prodavnice, tržni centri, priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću, neće smeti od sutra da rade u periodu od 21 čas do pet časova.

Kvaka

16.11.2020. 09:27

Kako je onaj visednevni karantin i zaduzivanje bilo adekvatna mera ako sada sa visestrukim brojem umrlih nema ni karantina ni zaduzivanja? Secam se tada kad je rekla boricemo se svaki zivot, sada je parola boricemo se svakih deset zivota ali to je svojstveno politicarima problem je u narodu koji ih sledi. Adekvatnu meru nosenja maski nisu bili voljni da rigorozno sprovedu a sada su malo okasnili sa skracivanjem radnog vremena pa ce ove mere trajati mesecima a ne danima sto nije nikakav problem za naseg ekonomskog tigra. Da sam ja zdravstveni radnik uzeo bi odmor da ne lecim nepromisljenje sledbenike coravog drustva. Ne vidim ni jedan konkretan primer u kojem mozemo da zahvalimo direktno drzavi na spasavanju zivota vec samo licno tom osoblju. Placamo plate novonastalom kriznom stabu cije savete uzimamo sa rezervom te ne sprovodimo sve mere koje oni traze, pa sta ce nam krizni stab, onda moze vlada sama i da donosi i da usvaja mere? Kaze zaravnili smo krivu a brojka skoro 4,000 dnevno i raste, pa njoj mozda treba prevodioc za Srpski jezik. Iznerviraju me ovako od ranog jutra...

Nenad

16.11.2020. 09:32

Trzni centri su i do sada tako radili, mozda sat duze. Ovim merama su najvise pogodjeni oni sitni. A i ona pomoc drzave se vratila mnogima kao bumerang. Mesecima su bez posla a nisu mogli da otpuste radnike. Jaci su postali jos jaci beda ce katanac na vrata sa dugovima pride.