POMOĆ ZA RAKIJU 15,5 MILIONA DINARA: Ministarstvo poljoprivrede poziva da se ulaže u destilerije

J.Su.

13. 11. 2020. u 18:08

SVI poljoprivrednici koji imaju voće druge i treće klase trebalo bi da ulažu u destileriju i proizvodnju rakije od voća.

ПОМОЋ ЗА РАКИЈУ 15,5 МИЛИОНА ДИНАРА: Министарство пољопривреде позива да се улаже у дестилерије

Foto promo

Uz to, bilo bi dobro da koriste nove sadne materijale, jer oni daju bolje prinose. Država je objavila javni poziv za sve one koji žele da proizvode rakiju, da država daje podršku u maksimalnom iznosu od 15,5 miliona dinara za izgradnju destilerije, opremanje i promociju.

Ovo je juče izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, prilikom posete Prilikama kod Ivanjice.

- Ko želi od voća da pravi rakiju obezbedili smo tržište, usvojen je novi sporazum sa Evroazijskom unijom za izvoz u zemlje te unije, po carinskoj stopi nula - istakao je Nedimović. - Pozivam sve poljoprivrednike koji žele da se bave ovim poslom, da se jave. Lako je prodati robu prve klase, ali do sada su se ljudi pitali šta da rade sa robom nižeg kvaliteta. Mi od toga želimo da napravimo dodatu vrednost i pozivam sve koji imaju višak takve robe da ulažu u destilerije.

Ministar poljoprivrede je objasnio i da je važno da se koristi novi sadni materijal, jer to i uz primenu istih agrotehničkih mera daje bolji prinos i zaradu.

- Važno je da pokušamo da podignemo prinose koristeći novi sadni materijal, na istoj površini, uz isti obim posla - naglasio je Nedimović. - Očekujemo i dobru cenu maline sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDELJU, 29. MAJ: Velike količine padavina  na istoku i jugu zemlje