PERIĆ URUČIO PODSTICAJ MLADOM POLJOPRIVREDNIKU: Zemljoradnik Miloš Đokić ostao veran zavičaju

V. M.

05. 11. 2020. u 20:37

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić, posetio je poljoprivredne proizvođače u Donjoj i Gornjoj Trnovi i na kućnim pragovima im uručio podsticaje za dalji rad u agraru.

ПЕРИЋ УРУЧИО ПОДСТИЦАЈ МЛАДОМ ПОЉОПРИВРЕДНИКУ: Земљорадник Милош Ђокић остао веран завичају

Foto: V. Mitrić

Perić je, između ostalih, boravio u domaćinstvu dvadesetčetverogodišnjeg poljoprivrednika Miloša Đokića iz Donje Trnove i uručio mu 3.000 KM podsticaja.

- Posebno mi je drago što je mladi čovek, Miloš, nosilac ovog velikog poljorivrednog domaćinstva i on je najbolji primer kako se radi u sesokim sredinama i ostaje na ovim prostorima - rekao je Perić.

Opština Ugljevik za ovu godinu će dodeliti podsticaj poljoprivrednim proizvođačima u iznosu do 250.000 KM.

Foto: V. Mitrić

 

- Poljoprivreda je važna i bitna, posebno se to videlo u ovom periodu vanrednog stanja i zato je važno da se oslonimo na sopstvenu proizvodnju.

Perić je najavio da će od sledeće godine opština Ugljevik doneti poseban pravilnik o podsticajima za mlade poljoprivrednike u cilju  osnaživanja seoskih domaćinstava i ostanka mladih na ovim prostorima.

- Stimulisaćemo sve mlade ljude koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, da bi ostali u svom kraju, a u proteklom periodu opština Ugljevik je radila infrastukturne projekte od puteva, vodovoda, javne rasvete, školskih objekata i stvoreni su uslovi u seoskim sredinama za ostanak stanovnika - istakao je Perić.

Foto: V. Mitrić

 

Mladi poljoprivrednik Miloš Đokić kaže da u gazdinstvu ima 100 ovaca, sedam muznih krava i živinu kao i da obrađuje 200 dunuma zemlje, uglavnom oranice.

- Podsticaj ću uložiti u izgradnju zgrade za krave muzare - rekao je Đokić koji živi sa ocem, majkom, bratom i bakom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)