SPREMAJU I NOVU "TURU": U Ugljeviku podsticaji za poljoprivrednu mehanizaciju i do 30 odsto

V. M.

03. 11. 2020. u 22:34

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić podelio je rešenja o podsticajima poljoprivrednicima Jakovića i onima u Donjoj Trnovi.

СПРЕМАЈУ И НОВУ ТУРУ: У Угљевику подстицаји за пољопривредну механизацију и до 30 одсто

Foto: V. Mitrić

Perić kaže da će Opština u ovoj godini dodeliti podsticaje poljoprivrednim proizvođačima u ukupnom iznosu od 250.000 KM, ali i da je namera lokalne uprave da se iznos sredstava za ovu namenu poveća u narednoj budžetskoj godini.

- Postoji linija podsticaja za nabavku nove mehanizacije u iznosu od 30 odsto od ukupne vrednosti nabavljene mehanizacije. Isti iznos je takođe i za izgradnju objekata vezanih za poljoprivredu, za smeštaj stoke, skladištenje voća i slično. Postoji jedna linija pomoći za voćarstvo, zatim posebna linija podsticaja za naše pčelare - kaže načelnik Perić.

Perić je istakao da Opština Ugljevik, pored svega toga, omogućava i udruživanje privrednika i da se posebne pare dodeljuju i za ovu oblast.

- Ono o čemu ćemo posebno voditi računa jeste da stimulišemo mlade poljoprivredne proizvođače. Od naredne budžetske godine biće uvedena jedna posebna linija podsticaja za stimulaciju mladih poljoprivrednih proizvođača, gde ću predložiti da se izdvoje značajniji novčani iznosi,nego do sada - kaže Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)