KRV ĆE ALEKSI SPASTI ŽIVOT: Mladom Zrenjanincu, pripadniku VS, hitno potrebna pomoć

B. G.

20. 10. 2020. u 07:35

ZRENJANINAC Aleksa Dragaš (26), vojnik i sportista, hrabro vodi mukotrpnu bitku sa opakom bolešću - kancerom, i neophodna mu je pomoć u vidu donacije krvi.

КРВ ЋЕ АЛЕКСИ СПАСТИ ЖИВОТ: Младом Зрењанинцу, припаднику ВС, хитно потребна помоћ

Foto privatna arhiva

Aleksa, koji je dugogodišnji sportista, višebojac i vojnik Vojske Srbije, ima veoma retku krvnu grupu, AB negativnu i potrebne su mu dodatne količine krvi, pa otuda apel da mu se što pre pomogne. Svi koji žele mogu da se prijave odeljenju transfuziologije Vojnomedicinske akademije u Beogradu, uz napomenu da krv daju za Aleksu Dragaša iz Zrenjanina, jer mu je ona neophodna za nastavak lečenja.

Sandra, Aleksina devojka, uz zahvalnost velikom broju humanih ljudi, koji su se odazvali pozivu, kaže da će Aleksi krv biti neophodna za naredne dane i dalju borbu sa kancerom, koji je metastazirao i zbog toga je apel za pomoć uvek aktuelan.

- Hvala ljudima koji su pomogli i dali krv, ali brinem se za naredne dane i nedelje, jer su potrebne nove količine ove, ne baš tako česte, krvne grupe - kaže Sandra, uz potvrdu da je Aleksa 2017. godine, kao kadet 138. klase Vojne akademije, na Adi Ciganliji, plivao i pobedio u Bogojavljenskoj trci za časni krst.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDELJU 3. JUL: Sunčano, temperatura do 36 stepeni, od srede - pljuskovi