RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONOM U VRANJU: Gradski štab za vanredne situacije uputio apel građanima

J. S.

02. 10. 2020. u 15:22

PROCENTUALNO gledano prema najnovijim pristiglim rezultatima, podaci pokazuju da je procenat novozaraženih porastao sa dva na čak sedam procenata.

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ У ВРАЊУ: Градски штаб за ванредне ситуације упутио апел грађанима

J. S.

Epidemiolog ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže da od 56 poslatih uzoraka kod četiri osobe je potvrđeno prisustvo kovida. Tri osobe su iz Vranja, jedna iz Bosilegrada, dok je u drugim opštinama Pčinjskog okruga primetna stagnacija u broju novoobolelih. Nema težih kliničkih slika, pacijenti su uglavnom sa lakšim simptomima i hospitalizacije nisu neophodno za svakog od njih.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije danas je građanima upućen apel da poštuju sve preventivne mere zaštite od virusa COVID-19, a posebno one koje se odnose na nošenje zaštitnih maski, redovno pranje ruku i držanje propisane fizičke distance.

Takođe, apeluje se i na vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju preventivnih mera u okviru svojih objekata u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i korisnika usluga. Neophodno je voditi računa da se rad ugostiteljskih objekata mora prilagoditi tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

I dalje je na snazi mera kojom se zabranjuje organizovanje svakog vida svečanosti (svadbe, krštenja, rođendani i dr.) Gradski štab podseća da, iako je situacija na teritoriji grada Vranja stabilnija u odnosu na prethodni period, još uvek postoji lokalna transmisija virusa i da je neophodno ponašati se odgovorno. Sve propisane mere će i u narednom periodu biti strogo kontrolisane od strane nadležnih gradskih i republičkih inspekcija. Gradski štab će nastaviti da prati epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i napominje da će donositi i rigoriznije mere ukoliko se postojeće ne budu poštovale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave