STIŽU PLJUSKOVI, JAK VETAR I GRAD: Najnovije upozorenje RHMZ-a, na udaru ovi delovi Srbije

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

11. 06. 2024. u 18:03

REPUBLIKČKI hidro meteorološki zavod oglasio si najnovijim, hitnim upozorenjem. Ono se odnosi na intenzivne pljuskove, jak vetar, pa čak i pojavu grada.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ, ЈАК ВЕТАР И ГРАД: Најновије упозорење РХМЗ-а, на удару ови делови Србије

Foto: Tanjug

- Oblačnost koja na severu Raškog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom u narednih sat do dva će se premeštati ka Rasinskom i Pomoravskim okrugu - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Podsećamo, kako je ranije rečeno od danas do četvrtka (11. do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

- Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - pojašnjeno je u objavi RHMZ-a.

Pored toga aktivno je i upozorenje za područje prestonice.

- U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska - navode iz RHMZ-a.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)