ŽELITE LI DA BUDETE "KOBRA"? Uskoro novi konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Novosti online

27. 05. 2024. u 18:40

MINISTARSTVO odbrane i Vojska Srbije od 1. juna 2024. godine raspisaće sledeći ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

ЖЕЛИТЕ ЛИ ДА БУДЕТЕ КОБРА? Ускоро нови конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Foto: Novosti

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za ove specijalne jedinice Vojske Srbije. Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Preduslov upućivanja na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza, jeste zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma. Najuspešniji mladići i devojke dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije, uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ raditi u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

Konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije biće otvoreni od 1. juna do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati će detalje konkursa, počev od dana objavljivanja, moći da pogledaju na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?