PROFESOR TEŠKO POVREĐEN: Tuča učenika na "Gimnazijadi" u Beogradu, nastavnik hteo da razdvoji učenike koji su se tukli

B.B.

15. 05. 2024. u 13:34

NA TRADICIONALNOJ "Gimnazijadi", koju već godinama organizuje Treća beogradska gimanzija, u utorak uveče došlo je do incidenta u kome je, pokušavajući da razdvoji učenike u tuči, nenamerno povređen G. B., profesor fizičkog vaspitanja. On je, kako nezvanično saznajemo, zadobio prelom jagodične kosti, a u incidentu su učestvovali đaci Treće i Desete beogradske gimanzije. U školi je, saznajemo, trenutno policija.

ПРОФЕСОР ТЕШКО ПОВРЕЂЕН: Туча ученика на Гимназијади у Београду, наставник хтео да раздвоји ученике који су се тукли

Foto N. Fifić

Direktorka Treće beogradske gimnazije Olga Čokaš potvrdila je za medije da se juče na fudbalskoj utakmici, u okviru sportskog i humanitarnog turnira "Gimnazijada", dogodio incident u kojem je profesor te škole, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede. Škola je donela odluku da se turnir prekida jer je, kako je obrazloženo, svaki oblik nasilja apsolutno neprihvatljiv. Sva takmičenja koja su trebala da se održe danas i sutra su otkazana.

- Do incidenta je došlo kada je učenik iz Treće počeo da tuče mlađeg dečaka iz Desete gimnazije - kaže naš izvor. - Onda se umešao njegov drug iz Desete, koji je nogom udario napadača. Počeli su da se tuku, nastao je opšti metež. Profesor je prišao da ih razdvoji i učenik iz Treće gimnazije ga je slučajno udario pesnicom.

Prema rečima direktorke, incident je prijavljen policiji koja će dalje ispitati činjenice vezane za ovaj slučaj.

Forum beogradskih gimnazija osudio je jučerašnji incident u Trećoj beogradskog gimnaziji, kao i Forum srednjih stručnih škola Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!