"NIJE NEMOGUĆE DA OPET IMAMO SNEG U APRILU": Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 04. 2024. u 08:18

PRED nama je još jedan sunčan i vruć period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podelak, što je karakterističnije za letnje nego za prolećne mesece.

НИЈЕ НЕМОГУЋЕ ДА ОПЕТ ИМАМО СНЕГ У АПРИЛУ: Какво нас време очекује до краја месеца

Foto: Profimedia

Do kada će trajati ovakvo vreme otkriva meteorolog Nedeljko Todorović.

- Pa sunčano i toplo vreme ili natprosečno vreme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negde do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom delu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo letnje vreme u aprilu - rekao je Todorović.

S obzirom na to da nas je prošle godine u ovo vreme dočekao beli pokrivač, Todorović otkriva da je za to ove godine mala verovatnoća.

- Pa mala je verovatnoća, ali ja bih podsetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao sneg, u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 centimetara. Ima nagoveštaja da u drugom delu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo sneg u planinskim predelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagoveštaj promene vremena u smislu pada temperature - zaključio je Todorović.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU - Kiša se sručila na prestonicu

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)