OGLASIO SE NACIONALNI SAVET VLAHA: Pozvao političare da ne sakupljaju poene na njihov račun i ne zloupotrebljavaju tragediju u Boru

Tanjug

09. 04. 2024. u 16:37

NACIONALNI savet vlaške nacionalne manjine pozvao je danas sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju koja se desila u Boru, ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, i da se ne predstavljaju kao navodni zaštitnici Vlaha.

ОГЛАСИО СЕ НАЦИОНАЛНИ САВЕТ ВЛАХА: Позвао политичаре да не сакупљају поене на њихов рачун и не злоупотребљавају трагедију у Бору

Foto: S.M.J

U saopštenju predsednika Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević navodi se da se poslednjih dana, nakon opisa tragičnog događaja od strane policijskih zvaničnika, pojedine političke partije u još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju u navodnu zaštitu Vlaha.

- Postavlja se pitanje kako se sada setiše Vlaha? Nacionalni savet Vlaha ističe da su Vlasi pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema, te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija. Nacionalni savet vlaha osuđuje gnusni zločin koji se desio ubistvom male Danke, verujemo da će policija i tužilaštvo profesionalno rasvetliti slučaj, i da će počinioci maksimalno biti kažnjeni - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)