STIGLI REZULTATI VEŠTAČENJA: Otkriveno šta je majka Danke Ilić pretraživala na telefonu

Novosti online

02. 04. 2024. u 11:12

NAKON veštačenja telefona majke nestale Danke Ilić otkriveno je da je ona neposredno pre nestanka deteta guglala granični prelaz između Srbije i Rumunije, piše Informer.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ВЕШТАЧЕЊА: Откривено шта је мајка Данке Илић претраживала на телефону

Foto: Društvene mreže

- Jako je čudno ponašanje majke i ono što je tražila u kompjuteru i telefonu neposredno pre nestanka. Ona je pretraživala na Guglu granični prelaz Kladovo - Turnu-Severin - otkrio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Takođe, majka deteta guglala je i krivičnu odgovornost, kolika je za neka određena krivična dela. 

Glavni urednik Informera izneo je još jednu ekskluzivnu informaciju. 

- Svi treba da znamo da policija maksimalno čini sve ne bi li mala Danka bila pronađena. Dve ili tri nedelje pre nestanka, njeni roditelji su je vodili na specijalistički pregled u Beograd. Kakav pregled je bio i o čemu se tačno radi, ne mogu sad da kažem zbog istrage - ispričao je Vučićević.

Podsećamo, potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala u utorak, 26. marta, u 13.45, u naselju Banjsko polje, ušla je u osmi dan, ali jasnih informacija o sudbini deteta, nažalost, još nema.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu.

U istragu se uključila i austrijska policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su, navodno, dve Rumunke sa devojčicom koja izgledom i uzrastom neverovatno podseća na Danku. Ambasada Srbije pozvala je sve koji u Austriji prepoznaju devojčicu sa snimka da odmah pozovu policiji, a u međuvremenu je i Interpol objavio međunarodnu potragu za devojčicom iz Srbije.

- Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP MUP Srbije i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju - rekao je juče Marko Blagojević, ambasador naše zemlje u Austriji. - Pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu. Sada očekujemo da bečka policija utvrdi identitet osoba koje se nalaze na tom snimku.

Video-zapis, koji je u subotu uveče u Beču zabeležio jedan srpski državljanin na tramvajskoj stanici Šotering, digao je na noge sve u Beču, ali i čitavoj Austriji. Svi su u pripravnosti, ne samo pripadnici srpske zajednice, već i ljudi iz regiona, a angažovali su se i Rumuni, jer je možda reč o njihovim državljankama. Iz bečke policije nisu mogli da daju više detalja o ovom slučaju, ali su rekli da je izgubljeno desetak sati u potrazi, jer je snimak najpre poslat u Beograd, odakle su nešto kasnije kontaktirali sa austrijskom policijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! Novak Đoković rekao kad će da ispadne - i ispao baš tada! Za sve je kriv bezobrazni navijač!