DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA APRIL: Biće sunca, ali nemoj da vas iznenade kiša i grmljavinski pljuskovi

Novosti online

27. 03. 2024. u 20:38

VREMENSKU prognoza za mesec april koji nam uskoro stiže, objavio je meteorolog Marko Čubrilo na svoj Fejsbuk profilu.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА АПРИЛ: Биће сунца, али немој да вас изненаде киша и грмљавински пљускови

Foto: N. Živanović

Promenljivi mart uskoro se završava, a evo kakvo nas vreme očekuje u aprilu koji počinje u ponedeljak.

Objavu meteorologa Čubrila prenosimo u celosi:

"Danas vetrovito i toplo, posle podne i uveče nove padavine, sutra vetrovito uz lokalne padavine. Zatim do 02. aprila suvo i vrlo toplo, dok se posle tog datuma očekuje malo svežije i nestabilno vreme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Pod uticajem sredozemnog ciklona danas će preovlađivati malo do umereno oblačno, vetrovito i toplo vreme. Vetar južnog smera će tokom dana nastaviti da jača, posebno na planinama i u košavskom području, dok će sredinom dana nad Jadranom jugo biti olujan.

Posle podne prvo nad južnim, jugozapadnim i zapadnim delovima regiona naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove, lokalno može bti i obilnijih padavina. Ta padavinska zona će se u toku noći i sutra do pre podneva premestiti preko regiona donoseći prolaznu kišu, ponegde i grmljavinske pljuskove. Padavine neće trajti dugo od 2h do 4h i samo lokalno mogu doneti veću količinu. U četvrtak neznatno sveže i vetrovito, sada će duvati umeren do jak jugozapadni vetar, posebno mad zapadnim, središnjim i severnim delovima regiona gde na udare može biti i olujan.

Košava će prestati. Posle podne i uveče ponegde i to uglavnom nad zapadnim i severnim predelima nestabilno uz moguće pljuskove. Dnevni maksimum od +12 do +22 stepena Celzijusa. Od petka pa sve do oko 02.04. pretežno sunčano i vrlo toplo, tako da će od 30.03. do 02.04. maksimumi biti znatno iznad proseka i trebali bi se kretati od +20 do +26, a lokalno i do oko +28 stepeni Celzijusa.

Promena vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove je za sada izgledna u noći između 01.04. i 02.04. tako da će posle 03.04. uslediti period malo svežijeg ali i dalje relativno toplog vremena uz povremenu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova, posebno na severu regiona.

Kao sto sam toliko puta do sada napomenuo……. Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode", naveo je Čubrilo.

BONUS VIDEO: HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!