OVAKO IZGLEDA TEREN GDE JE NESTALA MALA DANKA (2): Kuća okružena šumama i brdima - Potragu dodatno otežavaju i vremenski uslovi (FOTO)

Novosti online

27. 03. 2024. u 10:00

DANKA Ilić (2) nestala je juče oko 13 sati u Banjskom polju u blizini Bora, a na licu mesta nalaze se policija, vatrogasci, spasioci Gorske službe i mnogi meštani koji su se uključili u potragu za njom.

ОВАКО ИЗГЛЕДА ТЕРЕН ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛА МАЛА ДАНКА (2): Кућа окружена шумама и брдима - Потрагу додатно отежавају и временски услови (ФОТО)

Foto: Printscreen/Google earth

Porodična kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, a odmah iza prostire se veoma nepristupačan teren okružen šumama i obroncima. Meštani pojašnjavaju da se i u okolini kuće nalaze rupe, koje se takođe proveravaju. U blizini se nalaze i potoci, te postoji bojazan meštana da je devojčica možda upala u vodu, piše Telegraf. 

Kako se vidi na Gugl mapi, u pitanju je mesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predelima.

Foto: Printscreen/Google earth

Potragu dodatno otežavaju i vremenski uslovi, kao i kiša koja je padala celu noć. Osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi za devojčicom tokom prvog dana.

- To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke - rekao je Milikić.

Za malenom Dankom traga se helikopterima i termovizijskim kamerama, a uključile su se i dodatne snage žandarmerije, kao i više od 350 ljudi. Na teren je, kako su "Novosti" sinoć saznale, stigao i ministar policije Bratislav Gašić.

Danka je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu, vezanu kosu. Zbog njenog nestanka, juče se po prvi put u Srbiji oglasio Amber Alert.

BONUS VIDEO:

SNIMAK IZ BORA: Potraga za malom Dankom - žandrmerija u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić