U SUSRET GODIŠNJICI MASAKRA U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Održana konstitutivna sednica Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra

Novosti online

20. 03. 2024. u 17:29

ČLANOVI Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ održali su danas konstitutivnu sednicu, kojom je predsedavao pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić, koji je i predsednik tog tela.

У СУСРЕТ ГОДИШЊИЦИ МАСАКРА У ОШ ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР: Одржана конститутивна седница Радне групе за успостављање Меморијалног центра

Foto: Peđa Vučković

Na sastanku u Ministarstvu prosvete, za zamenika predsednika Radne grupe izabran je Ognjen Božović, advokat iz Beograda, a diskutovano je i o Poslovniku o radu, koji će biti usvojen do petka i kojim će biti definisane aktivnosti koje će se u narednom periodu sprovoditi.

Istaknuto je da je zadatak Radne grupe da usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra i da u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predloži konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra i osmišljavanja komemoracija i programskih sadržaja.

Na sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, koji su stučnjaci iz različitih oblasti, a koji će sprovesti opsežne konsultacije s ciljem pripreme preporuka i predloga konkretnih mera radi uspostavljanja Memorijalnog centra, formulisanja uslova međunarodnog idejnog arhitetonskog konkursa za Memorijalni centar i izbor najboljeg rešenja.

Na sastanku Radne grupe razgovarano je o preduzetim i planiranim aktivnostima, kao i o predlozima za osmišljavanje komemoracije i programskih sadržaja za obeležavanje godišnjice pomena.

Takođe, Radna grupa je u obavezi da ove preporuke i mere implementira i sprovede kroz svoje resore, kao i da iste predloži Vladi Srbije na usvajanje.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici ogranizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva i Instituta za pedagoška istraživanja.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)