KONTROLA POČELA OD RANOG JUTRA: Inspektori završili rad u leskovačkoj Opštoj bolnici

I. M.

01. 03. 2024. u 15:44

Četiri inspektora iz drugih gradova Srbije obavili su u toku dana vanrednu kontrolu u leskovačkoj Opštoj bolnici, a zbog smrti porodilje D.L.(31) iz Vlasotinca nakon što je, carskim rezom, rodila zdravog dečaka.

КОНТРОЛА ПОЧЕЛА ОД РАНОГ ЈУТРА: Инспектори завршили рад у лесковачкој Општој болници

Foto: I.M.

Oni su kontrolisali dokumentaciju o održavanju trudnoće, razgovarali sa osobljem koje je bilo angažovano na njenom prijemu u bolnicu, proveravali mere koje su preduzete dok je bila smeštena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, carskom rezu kao i o postoperativnom toku sve dok nije doneta odluka da porodilja, zbog neprestanog krvarenja, bude upućena u niški Univerzitetski klinički centar(UKC).

Istu proceduru ranije su započeli i članovi unutrašnje stručne komisije koja je formirana po nalogu direktora Opšte bolnice dr Nebojše Dimitrijevića.

- Kako nam je rečeno, nalaze naše odnosno unutrašnje kontrole treba da dostavimo eksternoj komisiji, koja će objediniti dokumentaciju, a nakon kontrole koja će biti sprovedena i u Nišu. Uradili smo što je do nas. Sada je za sve dalje informacije nadležno Ministarstvo zdravlja – rekao je dr Dimitrijević i istakao da će svako, ako se utvrdi bilo kakav propust, snositi odgovornost, a porodici je izrazio najdublje saučešće.

On ističe da je kao lekar, ali i kao čovek, veoma teško doživeo ovaj gubitak. Kaže da je svaki težak, ali da mu je u ovom slučaju posebno teško, jer je preminulu porodilju poznavao još od kad je bila dete. Ona je ćerka njegovog kolege, medicinskog tehničara, sa kojim je godinama radio u Crnoj Travi.

Prema nezvaničnim informacijama, trudnoća preminule porodilje je proticala bez problema osim što je, pri kraju, imala povišen krvni pritisak. U bolnicu je primljena zbog sumnje na preeklampsiju, ozbiljno stanje koje može da ugrozi život trudnice i bebe, pa je zbog mogućih komplikacija doneta odluka da se preventivno uradi carski rez.

Nesrećna žena je porođena u utorak. Zbog komplikovanja njenog zdravstvenog stanja, niskog nivoa trombocita odnosno neprestanog krvarenja, u sredu je upućena u UKC gde je, uprkos naporima lekara, juče, u ranim jutarnjim satima, preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)