ZBOG NOŽA U ŠKOLI RODITELJI ĐAKA BI MOGLI DA ODGOVARAJU: Đukić Dejanović - Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika

Novosti online

28. 02. 2024. u 09:06

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

ЗБОГ НОЖА У ШКОЛИ РОДИТЕЉИ ЂАКА БИ МОГЛИ ДА ОДГОВАРАЈУ: Ђукић Дејановић - Таквом оружју није место у школи, у ранцу ученика

Foto: V. N.

Ona je istakla da krivicu, pored deteta koje je ponelo nož u školu, snose i njegovi roditelji.

- Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika. Ako je dete ponelo nož od kuće, naravno da će biti određena sankcija i roditelju, rekla je ona za "Blic televiziju", a preneo današnji "Blic".

Ministarka je navela da će deo "Ribnikara u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar, ali da je dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

- Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi, rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?