U JEDNOM MESECU MOŽETE DA SPOJITE ČAK DESET DANA: Evo još koliko neradnih dana nas čeka do kraja godine

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 02. 2024. u 15:49

PROŠAO je Dan državnosti, đaci su opet u klupama, a oni koji su spajali slobodne dane i pravili mini-odmore, opet su u punom kapacitetu.

У ЈЕДНОМ МЕСЕЦУ МОЖЕТЕ ДА СПОЈИТЕ ЧАК ДЕСЕТ ДАНА: Ево још колико нерадних дана нас чека до краја године

Foto M. Anđela

Loše vesti su da tek u aprilu stižu novi neradni dani, a ovo vreme, kada je maksimalna temperatura u Beogradu 20 stepeni, i te kako mami napolje.

Kad ćemo opet moći da odmaramo?

Tek sa uskršnje i prvomajske praznike, a ti neradni dani počinju početkom maja i završavaju se u ponedeljak, 6. maja. Tada je i raspust za đake. Tačnije, njima je odmor od 29. aprila pa pojedini roditelji uzimaju odmore kako bi se uskladili sa njihovim rasporedom.

Kako je prvom danu praznika u susret vikend, jasno je da se broj dana povećava, pa će neki imati punih 10 dana odmora.

Naime, naredni predah od posla nas čeka od prvog maja, odnosno Praznika rada, koji pada u sredu i drugog maja, odnosno četvrtka.

Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje, odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj, odnosno Vaskršnji ponedeljak. Ukoliko vam je ostalo dana od godišnjeg odmora jedan od predloga je da uzmete četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Ili, mnogima "bezbolnija" opcija - 29. i 30. april, pa da onda spojite do 7. maja, što opet nije malo.

Naravno, to sve u dogovoru sa vašim poslodavcem i kolegama, odnosno u zavisnosti od radnih rokova i zadataka ili ukoliko vaš projekat nije isporučen u ugovoreno vreme.

Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru, i to 11. novembra koji pada u ponedeljak, kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

Neradni dani do kraja 2024. godine

  • 1. maj - Praznik rada
  • 2. maj - Praznik rada
  • 3. maj - Veliki petak
  • 5. maj - Vaskrs
  • 6. maj - Vaskršnji ponedeljak
  • 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu

BONUS VIDEO: VELIČANSTVEN VATROMET - Kula Beograd obasjana za Dan državnosti Srbije

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)