KNJIGE ZA SRPSKE ĐAKE U NEMAČKOJ: Bukvari i lektire za 1.600 učenika

B.S.

20. 01. 2024. u 17:49

Učite srpske običaje, čuvajte srpski identitet, dolazite u crkvu da naučite sve o našoj veri, poručio mininistar Đorđe Milićević.

КЊИГЕ ЗА СРПСКЕ ЂАКЕ У НЕМАЧКОЈ:  Буквари и лектире за 1.600 ученика

Foto N. Živanović

BUKVARE i lektire za 1.600 učenika srpskih dopunskih škola u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden Virtemberg uručio je u subotu Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević.

On je sa koordinatorkom nastave Tatjanom Hot prisustvovao času srpskog jezika za najmlađe đake u parohijskom domu hrama Svetog Jovana Vladimira u Minhenu, a zatim se zajedno sa generalnim konzulom u Minhenu Božidarom Vučurevićem i generalnim konzulom u Štutgartu Draganom Dimitrijevićem, sastao sa učiteljicama dopunskih škola.

Ministar Milićević je naglasio opredeljenje države da obezbedi bukvare za sve srpske đake prvake u dopunskim školama i da obezbedi lektire za sve učenike starijih razreda

- Naš cilj je da vam približimo Srbiju i da je još više zavolite, kad završite škole i fakultete da se vratite u Srbiju da znanje koje ste ovde stekli iskoristite u svojoj otadžbini. Učite srpske običaje, čuvajte srpski identitet, dolazite u crkvu da naučite sve o našoj veri. Crkva je uvek bila stožer okupljanja i jedinstva našeg naroda. Bićete jaki samo onoliko koliko ste jedinstveni - rekao je Milićević, ukazujući da se broj dece u srpskim dopunskim školama u Nemačkoj neprestano povećava.

Ministar je izrazio posebnu zahvalnost protojereju Bojanu Simiću na doprinosu koji SPC u Minhenu daje srpskim dopunskim školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)